Saeimā viesojas Slovēnijas deputāti

(16.04.2008.)

Trešdien, 16.aprīlī, Saeimā viesojās Slovēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas sadarbības grupa ar Latvijas Republikas Saeimu, kas tikās ar Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Slovēnijas parlamentu un Saeimas Agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju.

Puses pārrunāja Slovēnijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras galvenos mērķus, kā arī Lisabonas līguma ratifikācijas gaitu ES dalībvalstu parlamentos. Tostarp sadarbības grupas priekšsēdētāja Silva Bendrāte informēja, ka Saeima jau to ir konceptuāli atbalstījusi.

Slovēnijas delegācijas vadītājs Vili Rezmans (Vili Rezman) uzsvēra abu valstu sadarbības nozīmi, kopīgi risinot aktuālos politikas jautājumus, piemēram, vides un enerģētikas jomā.

Diskutējot par sociālās drošības jautājumiem, puses bija vienisprātis, ka abu valstu iedzīvotājus skar līdzīgas problēmas - zemais darba atalgojums, pensijas un sabiedrības novecošanās. Slovēnijas kolēģi pastāstīja par savas valsts ģimenes atbalsta politiku, kas otrajam bērnam paredz bezmaksas bērnudārzu, kā arī valsts finansiālo atbalstu skolēnu ēdināšanai.

Savukārt Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Anna Seile iepazīstināja ar teritoriālās reformas gaitu mūsu valstī, kā arī patlaban notiekošo diskusiju par pašvaldību apvienošanās principiem. Viena no Slovēnijas problēmām ir nelīdzsvarota reģionu attīstība, turklāt šī tendence pēdējā laikā palielinās, uzsvēra V.Rezmans.

Tāpat deputāti diskutēja par enerģētikas problēmām un jaunām enerģijas ražošanas jaudām, akcentējot nepieciešamību palielināt atjaunojamo resursu īpatsvaru.

 

Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā