Saeimas priekšsēdētājs apmeklēs atomelektrostaciju Somijā

(25.02.2008.)

Pirmdien, 25.februārī, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze oficiālās vizītes Somijā laikā apmeklēs Olkiluoto atomelektrostaciju (AES) Raumā.

Saeimas priekšsēdētājs norāda, ka jautājumi, kas saistīti ar elektrojaudas nodrošināšanu pēc 2010.gada, kad paredzēs slēgt Ignalinas AES, ir ļoti būtiski ne tikai nacionālā, bet arī visas Eiropas Savienības līmenī. Tādēļ svarīgi apzināt citu valstu pieredzi un plānus šajā jautājumā. Saeimas delegācija apmeklēs arī kodolatkritumu uzglabāšanas vietu.

Saeimas priekšsēdētājs 25. un 26.februārī atrodas oficiālā vizītē Somijas Republikā. Šī ir pirmā Saeimas priekšsēdētāja oficiālā vizīte Ziemeļvalstīs pēc stāšanās amatā.

Otrdien, 26.februārī, Gundars Daudze tiksies ar Somijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Sauli Nīnisto, (Sauli Niinistö) un Somijas Republikas Ministru prezidentu Mati Vanhanenu (Matti Vanhanen), kā arī apmeklēs Latvijas Republikas vēstniecību Somijā.

Vizītes laikā plānots apspriest Latvijas un Somijas divpusējo attiecību attīstību, īpaši parlamentārajā līmenī. Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Somijas parlamentu priekšsēdētājs Jānis Eglītis, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Somijas parlamentu priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Orlovs un Saeimas Tautsaimniecības komisijas Enerģētikas apakškomisijas loceklis Dzintars Zaķis.

 

Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde