D.Mieriņa Slovākijas vēstniekam: mums ir jāturpina stāvēt demokrātisko vērtību sardzē

(04.06.2024.)
Galerija

“20 gadus Latvija un Slovākija ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalstis, taču mēs nedrīkstam gulēt uz šiem lauriem. Mums ik dienu jāturpina stāvēt demokrātisko vērtību sardzē,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, otrdien, 4. jūnijā, parlamentā tiekoties ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Branislavu Pavloviču (Branislav Pavlovič).

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Latviju un Slovākiju vieno arī kopīgi izaicinājumi, tostarp pret mūsu valstīm vērstā Krievijas dezinformācija. “Daloties pieredzē, mums jārod kopīgi instrumenti, lai šos izaicinājumus apkarotu,” sacīja D.Mieriņa. Vēstnieks īpaši izcēla Krievijas centienus ietekmēt Slovākijas vēlētājus un Slovākijas cīņu ar Krievijas izvērsto propagandu.

Spriežot par Latvijas un Slovākijas palīdzību Ukrainai, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka mūsu ieguldījums ir ļoti nozīmīgs, īpaši ņemot vērā mūsu valstu izmēru un iekšzemes kopprodukta ieņēmumus. Gribam iedrošināt arī citas valstis darīt vairāk, pauda D.Mieriņa, atzīmējot, ka Krievija ir ieinteresēta šķelt Eiropas valstu vienotību.  

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Slovākijai par militāro ieguldījumu NATO klātbūtnē Latvijā. “Eiropas drošība vēl kādu laiku būs mūsu visu kopīgā prioritāte, taču tas nav iemesls, lai Latvija un Slovākija neturpinātu meklēt jaunas sadarbības iespējas, tai skaitā biznesā un tūrismā,” sacīja D.Mieriņa. Cita starpā sarunā tika pārrunāta iespēja starp valstīm atjaunot tiešos avioreisus.  

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720317601718/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 21.jūnijā
08:30  Eiropas lietu komisijas sēde