Karina Pētersone tiekas ar Hondurasas vēstnieci

(10.12.2008.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone trešdien, 10.decembrī, tikās ar Hondurasas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ilianu Valesku Pastori Melghemu (Iliana Waleska Pastor Melghem), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē. 

Šī ir vēsturiska diena abu valstu attiecībās, jo darbu Latvijā sāk pirmais akreditētais Hondurasas pārstāvis Latvijā, norādīja Saeimas priekšsēdētāja biedre. 

K.Pētersone uzsvēra, ka Latvija ir atvērta starpparlamentu sadarbībai, tostarp parlamentāro komisiju līmenī. Viņa aicināja vēstnieci dibināt kontaktus ar mūsu valsts uzņēmēju asociācijām un piedāvāt Hondurasas uzņēmējiem iespēju Eiropas apmeklējuma laikā iepazīt arī biznesa perspektīvas Latvijā.

Tā kā Latvijas goda konsuls jau uzsācis darbu Hondurasā, K.Pētersone aicināja Hondurasas valdību iecelt arī savu konsulāro pārstāvi.

Abas amatpersonas arī vienojās, ka jāattīsta kultūras sakari kā pamats turpmākai sadarbībai, lai abas valstis varētu labāk iepazīt viena otru un tostarp veidot arī daudz ciešākas ekonomiskās attiecības.

Hondurasas vēstniece rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 3.septembrī
08:30  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:20  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas rīkotās darba pusdienas par godu Albānijas Republikas prezidenta V.E. Bajram Begaj oficiālajai vizītei Latvijas Republikā
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas sēde
16:30  Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijas Republikā V.E. Gudrun Masloch iepazīšanās vizīte pie Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas