Inese Voika: Latvijai un Tanzānijai ir labas iespējas stiprināt parlamentāro sadarbību

(15.09.2021.)
Galerija

Latvijai un Tanzānijai ir labas iespējas stiprināt parlamentāro sadarbību. Parlamentārais dialogs var palīdzēt attīstīt plašākus kontaktus arī citās jomās, sacīja Saeimas sekretāra biedre Inese Voika, trešdien, 15.septembrī, attālināti tiekoties ar Tanzānijas Apvienotās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Villibrodu Pīteru Slā (Willibrod Peter Slaa).

Kā sacīja Saeimas sekretāra biedre, esam ieinteresēti aktivizēt sadarbību ar Āfriku, un labas perspektīvas paver informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sektors. Vēstnieks izcēla straujo informācijas un tehnoloģiju attīstību Baltijas valstīs, paužot interesi ciešākai sadarbībai.

I.Voika akcentēja, ka Saeima bija viens no pirmajiem parlamentiem pasaulē, kas, reaģējot uz Covid-19 radītajiem izaicinājumiem, bija gatavs pilnībā pāriet uz darbu attālinātā režīmā. Vēstnieks atzīmēja, ka pandēmija nesusi izmaiņas arī Tanzānijas parlamenta darbā, liekot meklēt inovatīvus risinājumus. Vēstnieks akcentēja, ka Tanzānijā šobrīd ir viens no tehnoloģiski attīstītākajiem parlamentiem Austrumāfrikā, kā arī atzinīgi vērtēja Latvijas parlamenta gatavību dalīties savā pieredzē.

Pārrunājot Covid-19 nestos izaicinājumus, Saeimas sekretāra biedre uzsvēra, ka pandēmija rosinājusi izmaiņas darba organizācijā visā sabiedrībā, ļaujot apgūt to, kā efektīvāk strādāt attālināti, tai skaitā paverot iespējas arī ciešākai parlamentārajai sadarbībai ar ģeogrāfiski attālākām valstīm.

Saeimas sekretāra biedre un vēstnieks pārrunāja arī iespējas attīstīt tūrismu, tiklīdz epidemioloģiskā situācija to atļaus.

Puses pārsprieda sadarbību starptautiskajās organizācijās. I.Voika akcentēja, ka pēdējo gadu notikumi reģionā ļāvuši Latvijai gūt būtisku pieredzi starptautiskās drošības stiprināšanā, ko Latvija gatava izmantot, darbojoties Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomē. Latvija kandidē ANO Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā. Savukārt vēstnieks uzsvēra, ka pēdējo gadu darbs ANO Drošības padomē liecina, ka arī nelielām valstīm var būt ļoti spēcīga balss starptautiskā līmenī.

Vēstnieks rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719847517348
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā