I.Lībiņa-Egnere ar Kambodžas vēstnieku pārrunā plašākas sadarbības iespējas ekonomikā

(25.05.2021.)
Galerija

Latvijai un Kambodžai ir iespējas paplašināt sadarbību ekonomikā, it sevišķi strauji augošajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sektorā, otrdien, 25.maijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, attālināti tiekoties ar jauno Kambodžas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ītu Seilu (Eat Seyla).

I.Lībiņa-Egnere akcentēja Latvijas pieredzi jautājumos par mašīntulkošanas rīkiem, 5G rūteriem un lielajiem datiem, savukārt vēstnieks atzinīgus vārdus veltīja interneta ātrumam Latvijā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra arī priekšrocības, ko Latvija var piedāvāt transporta un loģistiskas jomā: “Mums ir neaizsalstošas ostas, plašs dzelzceļa tīkls un lidosta. Latvijas izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums ļauj ērti sasniegt arī citus tirgus Eiropā.”

Savukārt vēstnieks akcentēja, ka Kambodža ir atvērta ārvalstu investīcijām, it sevišķi lauksaimniecības un pārtikas industrijas jomā, kā arī pauda ieinteresētību apmeklēt Latvijas parlamentu, tiklīdz epidemioloģiskā situācija to atļaus.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks sprieda arī par sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību, pārrunājot tā ietekmi uz ekonomiku, tostarp tūrisma ziņā. Kā akcentēja I.Lībiņa-Egnere, jādara viss iespējamais, lai pēc iespējas ātrāk uzveiktu pandēmiju.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719267694611
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem