Saeimas priekšsēdētāja pateicas Apvienotās Karalistes vēstniekam par ieguldījumu parlamentārā dialoga stiprināšanā

(13.05.2021.)
Galerija

 Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, 13.maijā, attālināti tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kītu Šanonu (Keith Shannon), pateicās vēstniekam par aktīvo darbu un personīgo ieguldījumu abu valstu parlamentārā dialoga stiprināšanā, tostarp sarežģītajā Brexit sarunu periodā, Apvienotajai Karalistei izstājoties no Eiropas Savienības. Vēstnieks noslēdz savu kadenci Latvijā.

I.Mūrniece akcentēja, ka Apvienotā Karaliste ir un arī turpmāk būs nozīmīgs sadarbības partneris Latvijai. Mūs saista regulārs politiskais dialogs, cieša sadarbība drošības un aizsardzības jomā, kā arī plaša ekonomiskā sadarbība. Turklāt Lielbritānijā dzīvo aktīva Latvijas diasporas kopiena.

Latvija augstu vērtē Apvienotās Karalistes ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā un ir pateicīga par dalību NATO kaujas grupā un patruļām virs mūsu gaisa telpas. Atzinīgi novērtējam vēstniecības aktīvo atbalstu cīņā pret dezinformāciju un mediju vides stiprināšanā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Vēstnieks uzsvēra ciešo parlamentāro dialogu, īpaši izceļot sadarbību ar Saeimas Eiropas lietu komisiju, Ārlietu komisiju un deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamentu.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719162352643
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt