Saeimas priekšsēdētāja apliecina Latvijas nelokāmo atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai integritātei

(06.04.2021.)
VideoGalerija

Gruzija var paļauties uz Latvijas stingro un nelokāmo atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai integritātei. Mēs esam patiesi Gruzijas draugi un atbalstītāji Eiropas Savienībā un NATO, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 6.aprīlī, parlamentā tiekoties ar Gruzijas aizsardzības ministru Džuanšeru Burčuladzi (Juansher Burchuladze).

Latviju un Gruziju vieno cieša sadarbība, patiesa draudzība un līdzīgi izaicinājumi vēsturē. Gruzijai tās ceļā uz ciešāku eiroatlantisko integrāciju ir svarīgi neapstāties grūtību priekšā, un raitai reformu īstenošanai būtiska ir politiskā stabilitāte, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece ar Gruzijas aizsardzības ministru pārrunāja iekšpolitiskās aktualitātes Gruzijā un drošības situāciju reģionā. Tāpat tika izcelta arī Gruzijas aktīvā iesaiste un nozīmīgais ieguldījums NATO operācijās un Eiropas Savienības misijās. Dž.Burčuladze pateicās Latvijai par nerimstošo atbalstu, uzsverot, ka Baltijas valstis ir viens no stratēģiski svarīgākajiem Gruzijas partneriem.

Ar Gruzijas aizsardzības ministru parlamentā tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns, kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Gruzijas parlamentu vadītājs Ainars Latkovskis.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718863921763
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt