Ināra Mūrniece: Kazahstānas vēstniecības atvēršana Latvijā dos jaunu impulsu divpusējo attiecību stiprināšanai

(16.12.2019.)
VideoGalerija

Kazahstānas vēstniecības atvēršana Latvijā dos jaunu impulsu turpmākai divpusējo politisko un ekonomisko attiecību stiprināšanai, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien, 16.decembrī, tiekoties ar Kazahstānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Timuru Primbetovu (Timur Primbetov), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē. T.Primbetovs ir pirmais rezidējošais Kazahstānas vēstnieks Latvijā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas ekonomikā, transporta un izglītības jomās. Uzskatām Kazahstānu par mūsu stratēģisko partneri Eiropas un Āzijas pārvadājumos. Esam arī ieinteresēti turpināt sadarbību gaisa satiksmes jomā, sekmējot lidojumu tranzīta iespējas caur Rīgu, tā I.Mūrniece.

I.Mūrniece akcentēja nepieciešamību stiprināt abu valstu līgumtiesisko bāzi, tostarp pabeidzot darbu pie gaisa satiksmes nolīguma, kā arī noslēdzot līgumu par sadarbību izglītības jomā. Vēstnieks apliecināja Kazahstānas studentu ieinteresētību studēt Latvijā, īpaši izceļot informācijas tehnoloģiju un civilās aviācijas nozares.

Saeimas priekšsēdētāja jauno vēstnieku sveica Kazahstānas valsts svētkos – Neatkarības dienā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712226058222
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt