Inese Lībiņa-Egnere aicina Armēnijas vicespīkeri stiprināt parlamentāro sadarbību

(10.09.2019.)
VideoGalerija

Esam ieinteresēti ciešā sadarbībā ar Armēniju, tostarp vēlamies attīstīt arvien aktīvākus parlamentāros kontaktus, otrdien, 10.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar Armēnijas Republikas Nacionālās asamblejas viceprezidenti Lenu Nazarjanu (Lena Nazaryan).

Armēnijas parlamenta vicespīkere pateicās Latvijai par Eiropas Savienības-Armēnijas Visaptverošā un pastiprinātā partnerības nolīguma ratificēšanu, uzsverot, ka Armēnijā dziļi sakņojas Eiropas vērtības un šobrīd valsts ir apņēmusies veikt vairākas nozīmīgas reformas, tostarp tieslietu jomā, saņemot arī lielu Eiropas Savienības atbalstu. L.Nazarjana kā ļoti vērtīgu izcēla pirmdien Saeimā notikušo konferenci, kas bija veltīta parlamentu lomai Eiropas Cilvēktiesību konvencijas standartu īstenošanā.

Kopā ar Armēnijas Nacionālās asamblejas viceprezidenti Saeimā viesojās arī Armēnijas Republikas Nacionālās asamblejas sadarbības grupas ar Latvijas parlamentu vadītāja Anuša Beglojana (Anush Begloian), kas tikās arī ar Saeimas sekretāra biedri Mariju Golubevu.

Tikšanās laikā M.Golubeva un A.Beglojana atzina, ka viens no parlamentu sadarbības virzieniem būtu Latvijas reformu pieredzes iepazīšana un labās prakses pārņemšana, tostarp tieslietās, valsts pārvaldes elektronizēšanā, administratīvi teritoriālā reformā un vēl virknē jomu, kurās Latvijai ir uzkrāta pietiekoša pieredze, lai dalītos ar Austrumu partnerības dalībvalstīm.

 

Foto - tikšanās ar I.Lībiņu-Egneri: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710781404182 
Foto - tikšanās ar M.Golubevu: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710780735502
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem