Ināra Mūrniece ar Eiropas Revīzijas palātas prezidentu pārrunā ciešākas sadarbības iespējas ar parlamentu

(21.05.2019.)
VideoGalerija

“Mēs vēlamies būt droši, ka Eiropas nodokļu maksātāju nauda Eiropas Savienības budžetā tiek izmantota godprātīgi. Atzinīgi vērtēju Eiropas Revīzijas palātas darbu, rūpīgi pārbaudot Eiropas Savienības finanšu līdzekļu izlietojumu un aicinu palātu būt ciešākā dialogā ar nacionālajiem parlamentiem, informējot par sava darba rezultātiem un ieteikumiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 21.maijā, tiekoties ar Eiropas Revīzijas palātas prezidentu Klausu Heineru Lēni (Klaus-Heiner Lehne), kas uzturas vizītē Latvijā.

Mēs būtu ieinteresēti attīstīt ciešāku sadarbību starp Eiropas Revīzijas palātu un Saeimas komisijām konkrētās Eiropas Savienības (ES) politiku jomās, teica I.Mūrniece. Kā akcentēja prezidents K.H.Lēne, viens no Eiropas Revīzijas palātas mērķiem ir veidot ciešāku komunikāciju, tostarp ar nacionālajiem parlamentiem, lai veicinātu efektīvāku sadarbību.

Eiropas Revīzijas palātas pārstāvji pozitīvi novērtēja Latvijā izveidoto audita sistēmu, nodrošinot ES finansēto projektu īstenošanas kontroli. Puses pārrunāja arī nākamā ES daudzgadu budžeta sarunu gaitu, kā arī iespējas nākotnē Latvijas tautsaimniecības attīstībai plašāk piesaistīt jaunus un inovatīvus ES finansējuma instrumentus.

Ar Eiropas Revīzijas palātas prezidentu tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols. K.H.Lēne Saeimā tiekas arī ar Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas, Eiropas lietu komisijas un Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājiem.

Eiropas Revīzijas palāta ir ES iestāde ES finanšu revidēšanai. Tajā ir 28 locekļi — pa vienam no katras dalībvalsts. Šobrīd Latviju Eiropas Revīzijas palātā pārstāv Mihails Kozlovs.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157708696205434/with/47898275121/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā