Ināra Mūrniece: esam ieinteresēti sadarbībā ar Baltkrieviju

(08.01.2019.)
VideoGalerija

Kaimiņvalstis Latviju un Baltkrieviju vieno cieša sadarbība un esam ieinteresēti to aktīvi turpināt, otrdien, 8.janvārī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Baltkrievijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vasiliju Markoviču (Vasily Markovich), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē parlamentā.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks atzinīgi novērtēja parlamentāro sadarbību starp abām valstīm. Sagaidāms, ka tuvākajā laikā Saeimā tiks izveidota deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Baltkrievijas parlamentu, lai vēl vairāk aktivizētu kontaktus starp deputātiem, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja aktīvi strādāt, īstenojot iepriekšējā gadā noslēgto Latvijas valdības un Baltkrievijas valdības pasākumu plānu vidēja termiņa sadarbībai galvenajos virzienos. Latvijai ļoti svarīga nozare ir transports un loģistika. Tās attīstību sekmē sadarbība starp kaimiņvalstīm, un tādēļ vēlamies vēl vairāk aktivizēt kontaktus ar Baltkrieviju, akcentēja I.Mūrniece.

I.Mūrniece atzīmēja, ka Eiropas Savienība (ES) ir gatava padziļināt attiecības ar Baltkrieviju. Straujākai attiecību attīstībai ir svarīgi noslēgt vienošanos par ES un Baltkrievijas Partnerības prioritātēm, kā arī panākt progresu sarunās par Vīzu atvieglotas izsniegšanas un Personu atpakaļuzņemšanas līgumiem. Savukārt vēstnieks pateicās Latvijai par atbalstu kontaktos ar ES.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par labo dialogu ar Baltkrieviju drošības politikas jautājumos, augstu novērtējot valstu sadarbību bruņojuma kontroles jomā. Tas ir labs piemērs caurskatāmības veicināšanai reģionā.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks pārrunāja arī 2021.gadā gaidāmo Pasaules čempionātu hokejā, kuru kopīgi organizē Latvija un Baltkrievija. Kā uzsvēra I.Mūrniece, hokejs ir populārs sporta veids gan Latvijā, gan Baltkrievijā, kas var dot papildu impulsu sadarbības veicināšanai.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157688518989143
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā