Inese Lībiņa-Egnere ar Rumānijas kolēģiem apspriež iespējas paplašināt sadarbību drošības jomā

(19.09.2018.)
Galerija

Latvija un Rumānija drošības jomā saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem, un abas valstis ir ieinteresētas attīstīt politisko dialogu un praktisko sadarbību šajā jomā. To atzina Saeimas priekšsēdētājas biedre, Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere trešdien, 19.septembrī, tiekoties ar Rumānijas parlamenta Deputātu palātas Aizsardzības, sabiedriskās kārtības un nacionālās drošības komisijas delegāciju.

Kā uzsvēra I.Lībiņa-Egnere, Eiropas austrumos starpparlamentu dialogam drošības jomā ir īpaši piemērota B9 platforma, kurā pārstāvētas trīs Baltijas valstis, četras Višegradas valstis, kā arī Rumānija un Bulgārija. Latvija atzinīgi vērtē Rumānijas centienus stiprināt parlamentāro sadarbību šajā formātā.

Nacionālās drošības komisijas vadītāja arī apliecināja gatavību dalīties Latvijas pieredzē, Rumānijai pirmo reizi uzņemoties prezidējošās valsts pienākumus Eiropas Savienības (ES) Padomē. Saeima ir uzkrājusi nozīmīgu pieredzi, vadot ES Padomes prezidentūras parlamentāro dimensiju 2015.gada pirmajā pusē.  

Parlamentārieši pārrunāja abu radniecīgo komisiju izveides principus, darba specifiku un pārraudzības jomas.

Kā nozīmīgu Latvijas izaicinājumu Nacionālas drošības komisijas vadītāja minēja kiberdrošību, it īpaši priekšvēlēšanu aģitācijas kontroli sociālajos tīklos. Uzraugošajām iestādēm ir jābūt spējīgām monitorēt situāciju, tostarp raugoties, lai vēlēšanu rezultāts netiktu ietekmēts no ārvalstīm, finansējot kampaņas sociālajos tīklos.    

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157699919607081
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā