Andrejs Klementjevs aicina Afganistānu izmantot studiju iespējas Latvijā

(17.07.2018.)
VideoGalerija

Latvijā iespējams iegūt starptautiski atzītu un kvalitatīvu izglītību, otrdien, 17.jūlijā, sacīja Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Afganistānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Gulu Huseinu Ahmadi (Gul Hussain Ahmadi). Kā īpaši perspektīvas A.Klementjevs izcēla studijas medicīnā un tehniskajās zinātnēs.

Pārrunājot sadarbības iespējas tirdzniecībā, A.Klementjevs atzinīgi vērtēja Afganistānas ekonomikas stabilizācijas procesus un akcentēja Centrālāzijas valsts bagātīgos dabas resursus un stratēģiski izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, kas sekmē valsts ekonomisko izaugsmi. Latvija novērtē sadarbības paplašināšanas iespējas, un esam gandarīti par līdzšinējo veiksmīgo pieredzi, galvenokārt lauksaimniecības produkcijas eksporta jomā, sacīja Saeimas sekretārs.

Vēstnieks pateicās Latvijai par atbalstu drošības un stabilitātes nodrošināšanai valstī un uzsvēra, ka to svarīgi turpināt arī nākotnē. Latvija Afganistānā ir iesaistījusies NATO padomdevēja, apmācību un atbalsta misijā “Resolute Support”, un Saeimas apstiprinātais mandāts paredz Latvijas kontingenta dalību misijā līdz 2020.gada beigām.

Tāpat vēstnieks pateicās par finansiālu atbalstu Afganistānas drošības spēkiem, uzsverot, ka tas ir nozīmīgs ieguldījums drošības veicināšanai valstī un visā Centrālāzijas reģionā.

A.Klementjevs akcentēja brīvu un demokrātisku vēlēšanu lomu Afganistānas attīstībai. Šogad Afganistānā plānotas parlamenta vēlēšanas, savukārt prezidenta vēlēšanas gaidāmas nākamgad.

G.H.Ahmadi Afganistanas ārlietu resoram pievienojās 1997.gadā. G.H.Ahmadi ir vēstnieks arī Polijā, Lietuvā, Igaunijā un Rumānijā un rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157697504156891
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā