Inese Lībiņa-Egnere tiekas ar Austrijas reģionālā parlamenta delegāciju

(20.06.2018.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere trešdien, 20.jūnijā, Saeimas namā tikās ar Augšaustrijas federālās zemes parlamenta priekšsēdētāju Viktoru Zīglu (Viktor Sigl) un viņa vadīto parlamentāriešu delegāciju.

I.Lībiņa–Egnere uzsvēra, ka Austrija Latvijai ir svarīgs partneris gan divpusēji, gan daudzpusējās attiecībās, īpaši Eiropas Savienībā. Esam gandarīti, ka sadarbība starp abām valstīm notiek arī parlamentu un federālo zemju līmenī. Vienlaikus esam ieinteresēti aktivizēt politisko dialogu un nostiprināt parlamentāros kontaktus, īpaši pēc Austrijas jaunās valdības izveides, teica Saeimas priekšsēdētajas biedre.    

Austrija tradicionāli ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem ekonomiskajiem partneriem Rietumeiropā. Tās uzņēmēju investīcijas mūsu valstī sasniedz 90 miljonus eiro. Vēlamies attīstīt sadarbību inovāciju un jauno tehnoloģiju nozarē, tostarp bioekonomikā, biomedicīnā, kā arī viedo materiālu, viedās enerģijas un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Tāpat Latvija augstu vērtē praktisko sadarbību ar Austriju drošības jomā. Respektējot Austrijas neitralitātes statusu, vienlaikus atbalstām NATO-Austrijas politisko dialogu un praktisko sadarbību, sacīja I.Lībiņa-Egnere. 

Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību kultūras jomā. Latvijas simtgade Austrijā šogad tiek atzīmēta ar plašu kultūras programmu.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692394445780
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā