Andrejs Klementjevs aicina Kubu veicināt sadarbību izglītībā

(19.06.2018.)
Galerija

Latvija pakāpeniski padziļina attiecības ar Latīņamerikas reģionu, un kā īpaši perspektīvu jomu uzlūkojam sadarbību izglītībā. Latvijā iespējams iegūt starptautiski atzītu un kvalitatīvu augstāko izglītību, un esam ieinteresēti sekmēt sadarbību šajā jomā, otrdien, 19.jūnijā, sacīja Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs, tiekoties ar Kubas Republikas jauno ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Eduardo Laso Peresu (Eduardo Lazo Pérez).

Uzsverot parlamentāro kontaktu lomu sadarbības attīstībā, A.Klementjevs rosināja rast iespēju Kubas parlamentā izveidot sadarbības grupu ar Baltijas valstu parlamentiem. Tāpat Saeimas sekretārs aicināja deputātus no Kubas apmeklēt Latviju, lai iepazītu tuvāk mūsu valstī piedāvātās studiju iespējas un spriestu par sadarbības paplašināšanu. Saeimas sekretārs īpaši izcēla studiju iespējas humanitārajās, kā arī tehniskajās zinātnēs un medicīnā.

Kubas vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas piedāvātās izglītības iespējas, kā arī akcentēja ekonomiskās sadarbības potenciālu. Kā uzsvēra E.L.Peress, Kubas ekonomika attīstās, un tas paver jaunas iespējas uzņēmējiem.

Puses pārrunāja arī tūrisma attīstības iespējas. Kubas vēstnieks pauda gandarījumu par tūristu skaita pieaugumu no Latvijas.

Saeimas sekretārs un Kubas vēstnieks bija vienisprātis, ka Politiskā dialoga un sadarbības nolīgums starp Eiropas Savienību (ES) un tās dalībvalstīm un Kubu sekmē ciešāku ES-Kubas politisko dialogu un sadarbību dažādās jomās, tāpēc abām pusēm svarīgi strādāt pie šī nolīguma ieviešanas.

E.L.Peress rezidē Helsinkos, Somijā, un Kubas ārlietu resoram viņš pievienojies 2001.gadā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692363607260
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt