Briselē notiks Vācijas Bundestāga un Eiropas Parlamenta rīkotā trešā Lisabonas stratēģijai veltītā parlamentu apvienotā sanāksme

(02.02.2007.)

Šī gada 5. un 6.februārī Briselē, Beļģijā, notiks Vācijas Bundestāga un Eiropas Parlamenta rīkotā trešā Lisabonas stratēģijai veltītā parlamentu apvienotā sanāksme, kurā Latviju pārstāvēs Saeimas priekšsēdētāja biedre, Eiropas lietu priekšsēdētājas biedre Karina Pētersone, Eiropas lietu komisijas deputāts Boriss Cilevičs, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, Sociālo un darba lietu komisijas deputāts Gundars Daudze un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dukšinskis.
        
Tikšanās notiek pirms Eiropadomes gadskārtējās pavasara sanāksmes, lai veicinātu parlamentu savstarpējo dialogu par Lisabonas stratēģijas īstenošanu un šīs stratēģijas nākotni. 
         
Parlamentu apvienoto sanāksmi 5.februārī atklās Eiropas Parlamenta prezidents Hans-Gerts Poeterings (Hans-Gert Poettering) un Vācijas Bundestāga prezidents Norberts Lamerts (Norbert Lammert). Pēc atklāšanas Eiropas Parlamenta pārstāvji sniegs prezentāciju par Eiropas Parlamenta rezolūcijas projektu par Lisabonas stratēģiju. 
         
Sanāksmes ietvaros notiks trīs darba grupu tikšanās: Ilgtspējīga enerģija; Iekšējais tirgus un inovācijas; Cilvēku kapitāls: izglītība, darbavietu izveide un sociālie aspekti. Darba grupās paredzētas diskusijas par to, kā valstu parlamenti seko Lisabonas stratēģijas ieviešanai. Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas biedre K.Pētersone piedalīsies darba grupā Ilgtspējīga enerģija un sniegs ziņojumu par enerģētikas politiku Latvijā. Darba grupā Iekšējais tirgus un inovācijas Latviju pārstāvēs Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja biedrs J.Dukšinskis un Eiropas lietu komisijas deputāts B.Cilevičs, bet Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja A.Barča un komisijas deputāts G.Daudze iesaistīsies darba grupas Cilvēku kapitāls: izglītība, darbavietu izveide un sociālie aspekti diskusijās. 
         
Savukārt 6.februārī plānotas darba grupu ziņojumu prezentācijas. Oficiālu ziņojumu sniegs Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozo (José Manuel Barroso). Pēc ziņojumiem plānotas debates, kurās piedalīsies arī Eiropas Komisijas prezidents un Vācijas prezidentūras pārstāvji. 
         
Parlamentu apvienotās sanāksmes noslēgumā uzstāsies Eiropas Parlamenta prezidents H.G.Poeterings un Vācijas Bundestāga prezidents N.Lamerts.


Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā