Juridiskās komisijas priekšsēdētājs un komisijas sekretārs tikās ar Ukrainas Juridiskās komitejas priekšsēdētāja vietnieku

(26.01.2007.)

Piektdien, 26.janvārī, Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš un komisijas sekretārs Dzintars Rasnačs tikās ar Ukrainas parlamenta Juridiskās komitejas priekšsēdētāja vietnieku Jevgēņiju Korņijčuku (Eвгенйи Корнийчук). 

Tikšanās laikā J.Korņijčuks pastāstīja par Ukrainas parlamenta darbu un iekšpolitisko situāciju savā valstī. Ukrainā šobrīd noris aktīvs darbs, pilnveidojot nacionālo likumdošanu, tāpēc ļoti svarīgs ir starptautiskais atbalsts. Viņš norādīja uz Ukrainas parlamenta Juridiskās komitejas gatavību sadarboties ar citām valstīm, tostarp Latviju, konstitucionālās reformas un zemes reformas īstenošanā, kā arī nacionālās likumdošanas tuvināšanā un saskaņošanā ar Eiropas Savienības (ES) acquis. Savukārt M.Segliņš iepazīstināja ar Saeimas Juridiskās komisijas darbības prioritātēm un aktualitātēm mūsu valsts parlamentā.

Sarunu dalībnieki bija vienisprātis, ka ir jānosaka galvenās atbalsta jomas Ukrainas centieniem virzībā uz ES un jāsniedz palīdzība Ukrainas iekšpolitisko un ārpolitisko mērķu realizēšanā. Juridiskās komisijas sekretārs Dz.Rasnačs pieminēja līdzšinējo pieredzi starptautiskajās organizācijās ar Ukrainas parlamentu un norādīja, ka nepieciešams aktivizēt abu valstu parlamentu sadarbību. 

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī starptautiskās aktualitātes, tostarp jautājums par darbaspēka aizplūšanu darbam uz ārzemēm.


 Preses dienests


Otrdien, 2.jūlijā