Saeimas priekšsēdētājs tikās ar Vācijas vēstnieku un Indonēzijas vēstnieci

(16.01.2007.)

Otrdien, 16.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eberhardu Šupiusu (Eberhard Schuppius), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.
         
Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Vācijas parlamentārās sadarbības aktivizēšana kā federālajā tā arī federālo zemju līmenī. Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis pieminēja Saeimā izveidotās deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu interesi aktivizēt ciešākus kontaktus ar vācu kolēģiem.
        
Sarunas gaitā tika pārrunāti aktuālie jautājumi Eiropas Savienībā Vācijas prezidentūras laikā. Kā viens no svarīgākajiem tika minēts Līguma par Konstitūciju Eiropai nākotne, par ko plānots sākt plašāku diskusiju.
         
Vācijas vēstnieks interesējās arī par Saeimas darba aktualitātēm.

Saeimas priekšsēdētājs tikās ar Indonēzijas vēstnieci

Otrdien, 16.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Indonēzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Linggavati Hakimu (Linggawaty Hakim), kas bija ieradusies iepazīšanās vizītē.
         
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Indonēzijas divpusējo attiecību paplašināšanas iespējas.
        
Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis sveica vēstnieci ar stāšanos jaunajā amatā. Viņš atzīmēja, ka Latvija ir ieinteresēta sadarboties ar Indonēziju gan ekonomikas, gan arī kultūras jomā. Puses atzina, ka sadarbību būtu nepieciešams paplašināt arī parlamentārajā līmenī.
         
Indonēzijas vēstniece L.Hakima Latvijas un Indonēzijas attiecības raksturoja kā labas, tomēr norādīja, ka to paplašināšanai vēl ir liels potenciāls. Vēstniece atzina, ka sadarbība turpināma, stiprinot politiskos kontaktus un attīstot ekonomisko sadarbību, bet abu valstu uzņēmēju tikšanās veicinātu tirdzniecības apjoma palielināšanos. Puses bija vienisprātis par sadarbības iespējām arī tūrisma jomā.   
        
Sarunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs un Indonēzijas vēstniece izteica cerību par aktīvākas sadarbības uzsākšanu.

 

Preses dienests

 

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde