Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija tikās ar Latvijas Republikas aizsardzības atašejiem, to palīgiem un Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem starptautiskajās organizācijās; lietu komisijas priekšsēdētāja tikās ar Izraēlas vēstnieku

(19.12.2006.)

Otrdien, 19.decembrī, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti tikās ar Latvijas Republikas aizsardzības atašejiem, to palīgiem un Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem starptautiskajās organizācijās.
       
Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš sveica viesus Saeimā un informēja par aktualitātēm komisijas darbā, sadarbību ar valsts institūcijām, kā arī uzsvēra starptautisko attiecību veidošanas nozīmīgumu.
       
Kā svarīgākos no pašreiz komisijā skatāmajiem jautājumiem, J.Dalbiņš minēja darba plāna 2007.gadam izveidošanu un 8.Saeimas nepabeigto likumprojektu izskatīšanu. Aktuāls jautājums ir arī Latvijas bruņoto spēku tālākā attīstība un nepieciešamās dokumentācijas sagatavošana, kā arī pārejas process no obligātā militārā dienesta uz profesionālo armiju. 
        
Komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš pastāstīja par sadarbību ar Lietuvas un Igaunijas valstu parlamentiem un Latvijas valsts reformu pieredzes nodošanu un uzsāktajiem projektiem ar Ukrainu, Moldovu un Dienvidkaukāza valstīm.
       
Puses pārrunāja arī aktualitātes Latvijas un Krievijas attiecībās, robežlīguma turpmāko virzību.
       
Sarunas noslēgumā tika skarts arī jautājums par Latvijas dalību Eiropas Savienībā un NATO un mūsu karavīru piedalīšanos starptautiskajās operācijās. Komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš atzīmēja, ka aizsardzībai un drošībai piešķirtais finansējums pakāpeniski palielinās, tuvojoties NATO noteiktajiem diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta. 
        
Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja tikās ar Izraēlas vēstnieku 
       
Otrdien, 19.decembrī, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle tikās ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čenu Ivri (Chen Ivri).
       
Tikšanās laikā puses atzina, ka Latvijai un Izraēlai ir izveidojušās veiksmīgas attiecības, tomēr to paplašināšanai vēl ir liels potenciāls. Vēstnieks pateicās par Latvijas sniegto atbalstu Izraēlai Tuvo Austrumu jautājumā un informēja par aktualitātēm Izraēlas un Palestīnas attiecībās, uzsverot Izraēlas vēlmi pragmatiski risināt konfliktu.
       
V.Paegle un vēstnieks pārrunāja arī Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās jautājumu un bija vienisprātis, ka Turcijai ir jāsniedz atbalsts virzībā uz ES.


Preses dienests

 

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde