17.maijā

(17.05.2006.)

        Turpinās Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres, kā arī Saeimas deputātu Jevgēnijas Stalidzānes, Induļa Emša un Kārļa Strēļa vizīte Norvēģijā.
        Saeimas priekšsēdētāja vizītes laikā tikās ar Norvēģijas Stortinga (parlamenta) priekšsēdētāju Tūrbjērnu Jāglandu (Thorbjorn Jagland), kā arī ar Ārlietu un Enerģētikas un vides komisiju deputātiem.
        Tikšanās laikā ar Stortinga priekšsēdētāju T.Jāglandu augstu tika novērtētas tās labās attiecības, kādas ir izveidojušās starp Latviju un Norvēģiju ekonomikā, izglītībā un kultūrā, kā arī drošības, iekšlietu, tieslietu u.c. jomās. Cieša sadarbība izveidojusies arī parlamentārajā līmenī, īpaši aktīva ir reģionālā sadarbība starp Baltijas Asambleju un Ziemeļu Padomi. Deputātu kontakti ir veicinājuši diskusijas par reģionam aktuālu jautājumu risinājumu. Sarunu laikā tika pārrunāta arī Norvēģijas sadarbība ar ES un Latvijas pieredze, kas gūta pēc iestāšanās šajā organizācijā. Īpaša vērība tika pievērsta enerģētikas jautājumiem, enerģijas piegāžu diversifikācijas iespējām un Norvēģijas gāzes izmantošana Ziemeļeiropas apgādei. Stortinga Ārlietu komisijas deputāti interesējās par Latvijas iesaisti ES kaimiņattiecību politikas realizācijā, kā arī par attiecību attīstību ar Krieviju. Tika pārrunāta arī parlamentāriešu sadarbība starptautiskajās parlamentārajās organizācijās.
        Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre un deputāti tikās arī ar ārlietu ministru Jūnasu Gāri Stēri (Jonas Gahr Store) un aizsardzības ministri Anni-Grēti Strēmu-Ēriksenu (Anne-Grete Strom-Erichsen). Tikšanās laikā tika pārrunāts gaidāmais NATO samits Rīgā, reģionālās sadarbības jautājumi, kā arī sadarbība starptautisko miera misiju ietvaros.
        Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāju I.Ūdri audiencē pieņēma Viņa Majestāte Norvēģijas karalis Haralds.
       17.maijā, kad Norvēģijā tiek svinīgi atzīmēta Nacionālā diena, I.Ūdre un viņas vadītā delegācija kopā ar Norvēģijas Stortinga priekšsēdētāju un deputātiem piedalīsies svinīgajos pasākumos, kas notiks Oslo.

 


Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde