13.februārī

(13.02.2006.)

       Pirmdien, 13.februārī, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eberhardu Šuppiusu (Eberhard Schuppius).
       Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar situāciju izglītības, kultūras un zinātnes jomās Latvijā.
       Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs J.Strazdiņš sveica Vācijas vēstnieku Saeimā un īsumā pastāstīja par komisijas galvenajiem darbības virzieniem, kā arī informēja par Sporta apakškomisijas un Latvijas nākotnes attīstības apakškomisijas darbību un mērķiem.
       J.Strazdiņš pastāstīja par paveikto un vēl darāmo likumdošanas jomā, par vidējās un augstākās izglītības finansēšanas kārtību, kā arī izglītības reformas gaitu un nacionālo minoritāšu stāvokli Latvijā. Runājot par situāciju kultūras jomā, J.Strazdiņš atzina, ka liela uzmanība tiek veltīta kultūras mantojuma aizsardzībai un saglabāšanai.
       Tikšanās gaitā tika pārrunāta arī situācija zinātnes jomā mūsu valstī, un kā galvenās problēmas tika minētas eksakto zinātnieku skaita samazināšanās un speciālistu trūkums Latvijā, kā arī kvalificēta darbaspēka aizplūšana darbam uz ārzemēm.
       Sarunas noslēgumā Vācijas vēstnieks E.Šuppiuss pateicās par izsmeļošo informāciju un uzsvēra, ka kultūrai un zinātnei ir liela nozīme ikvienas valsts izaugsmei. Viņš pauda gatavību dialoga turpināšanai arī turpmāk.

 

Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde