Eiropas Parlamentā svinīgi atzīmēs Latvijas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienu

(05.05.2015.)

Trešdien, 6.maijā, Eiropas Parlamentā Briselē notiks pasākumi par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai. Tajos piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, un tos rīko Latvijas parlaments mūsu valsts Eiropas Savienības prezidentūras ietvaros sadarbībā ar Eiropas Parlamentu un ar tā prezidenta Martina Šulca (Martin Schulz) atbalstu.

Par godu mūsu valsts neatkarības atjaunošanai Eiropas Parlamentā tiks atklāta fotogrāfiju izstāde „25 mirkļi…”, kurā atainoti spilgtākie notikumi Latvijā no neatkarības atjaunošanas līdz prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja un Eiropas Parlamenta viceprezidente Mereida Makginesa (Mairead Mc Guinness), un tā būs apskatāma arī Eiropas Parlamenta atvērto durvju dienā 9.maijā, kad parlamentu tradicionāli apmeklē ap 10 tūkstošiem cilvēku.

Tāpat Saeima Eiropas Parlamenta modernās mākslas kolekcijai dāvinās Purvīša balvas nominanta Kaspara Teodora Bramberga gleznu „Trīs formas 01”. Mākslas darbs veidots jauktā tehnikā, iemieso abstraktām formām piemītošu spēku un apliecina, ka modernisms līdz pat šim laikam – 21.gadsimta sākumam - nebūt nav miris. Mākslas darbs izvēlēts sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Purvīša balvas ekspertu padomi.

Savukārt 6.maija vakarā Eiropas Parlamenta Yehudi Menuhin zālē notiks koklētājas Laimas Jansones koncerts, kurā mūziķe uzstāsies kopā ar saviem sadarbības partneriem Arti Orubu un Andri Grunti, veidojot audiovizuālu priekšnesumu, kas latviešu tradicionālās mūzikas skanējumam piešķir mūsdienu elpu.

Saeimas un Eiropas Parlamenta rīkotos pasākumus Briselē sadarbībā ar Eiropas Parlamenta Tautas partijas grupas deputātiem būs iespēja apmeklēt arī desmit jauniešiem, kuri Latvijas prezidentūras parlamentārās dimensijas ietvaros darbojās kā brīvprātīgie un tika godalgoti Saeimas organizētajā fotokonkursā „Jauniešu nodarbinātība Eiropas Savienībā”.

I.Mūrniece vizītes Briselē ietvaros piedalīsies konferencē „Karš un miers. 1945 – 2015” Eiropas Parlamentā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt