Saeimā viesojas Eiropas Padomes delegācija

(03.11.2010.)

Trešdien, 3.novembrī, Saeimu apmeklēja Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegācija.

Ar viesiem tikās Saeimas deputāte Ingrīda Circene, kura 9.Saeimā ieņēma Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas amatu, kā arī bija Latvijas pastāvīgā pārstāve Eiropas Padomes Parlamentārajā Asamblejā.

Tikšanās laikā pārrunāti dažādi ar Latvijas pašvaldību un valsts institūciju sadarbību saistīti jautājumi, tostarp arī Latvijas veiktie pasākumi Eiropas Vietējo pašvaldību hartas prasību ieviešanā. Tāpat viesi interesējās par Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas darbu un aktuālo politisko situāciju Latvijā, īpaši saistībā 10.Saeimas darba uzsākšanu.

Latvija kā Eiropas Padomes dalībvalsts augsti vērtē šīs organizācijas darbu standartu izstrādāšanā cilvēktiesību jomā, sarunā norādīja I.Circene. Viņa atzīmēja, ka Latvija atbildīgi izturas pret parakstīto starptautisko konvenciju pilnīgu ieviešanu. Līdz ar to arī Eiropas Vietējo pašvaldību harta ir neatņemama Latvijas tiesību sistēmas sastāvdaļa.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt