Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Portugāles vēstnieku

(14.10.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze ceturtdien, 14.oktobrī, tikās ar Portugāles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Žoau Luišu Nizu Piņeiru (João Luís Niza Pinheiro), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

„Ceru, ka Latvijā nostrādātais laiks bija produktīvs un interesants un būs labs pamats, lai palīdzētu citiem Jūsu tautiešiem atklāt sev Latviju,” sveicot vēstnieku Latvijas parlamentā, sacīja Saeimas priekšsēdētājs. G.Daudze atzina, ka viesis jau iegājis abu valstu attiecību vēsturē kā pirmais Latvijā rezidējošais Portugāles vēstnieks.

Ž.Pineiru Portugāles un Latvijas attiecības raksturoja kā lieliskas, uzsverot, ka viņa pilnvaru laiku raksturo ciešs dialogs un sadarbība starp abām valstīm. Lai arī abu valstu savstarpējās tirdzniecības apjomi saimnieciskās recesijas ietekmē ir sarukuši, tie drīzumā atkal varētu pieaugt, turklāt krīze ir labs iemesls, lai abu valstu uzņēmēji meklētu jaunus noieta tirgus un sadarbības formas, uzsvēra vēstnieks.

G.Daudze atzina, ka tieši ekonomisko saišu stiprināšana starp Latviju un Portugāli varētu būt viens no būtiskākajiem nākamā vēstnieka uzdevumiem. Turpinot sarunu par abu valstu turpmākajām attiecībām, Saeimas priekšsēdētājs izteica piedāvājumu aktivizēt parlamentāros sakarus un veidot ciešāku sadarbību starp abu parlamentu nozaru komisijām. Arī Portugāles parlamenta priekšsēdētāja vizīte Latvijā būtu labs apliecinājums abu valstu labajām attiecībām, piebilda G.Daudze. Tāpat Latvijai būtu ļoti noderīga Portugāles Eiropas Savienības prezidentūras pieredze, jo Latvija pirmo reizi uzņemsies šo pienākumu 2015.gada pirmajā pusgadā. 

Žoau Piņeiru kā pirmais Latvijā rezidējošais Portugāles vēstnieks strādāja kopš 2005.gada.

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625037467589 
Video no tikšanās: https://www.youtube.com/saeimasab#p/a/u/0/IRKQL9xyB3k
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde