Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piedalīsies ES parlamentu priekšsēdētāju konferencē

(13.05.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piedalīsies Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju ikgadējā konferencē, kas no 13.maija līdz 15.maijam notiks Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. 

Parlamentu spīkeru konferences uzmanības centrā būs ES Lisabonas līgums, kas nacionālajiem parlamentiem sniedz plašākas iespējas ietekmē ES likumdošanas procesu. ES parlamentu priekšsēdētāji diskutēs arī par līdzšinējo parlamentārās sadarbības pieredzi un būtiskākajiem nākotnes izaicinājumiem starpparlamentārajās attiecībās.

Konferencē parlamentārās sadarbības kontekstā plānots runāt arī par dalībvalstu nacionālo parlamentu un Eiropas Komisijas sadarbību. Par šo jautājumu parlamentu priekšsēdētājus uzrunās Eiropas Komisijas viceprezidents Marošs Šefcovičs. Tāpat konferences dienaskārtībā būs jautājumi par jauno tehnoloģiju un komunikācijas līdzekļu izmantošanu, kā arī par finanšu krīzes ietekmi uz parlamentu darbu.

ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāji Stokholmā arī tiksies ar Zviedrijas karali Kārli Gustavu XVI un karalieni Silviju.  

ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferences par aktuālajiem savienības un dalībvalstu jautājumiem notiek jau kopš 1963.gada, kad pirmā šāda veida konference notika Romā, Itālijā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt