Solvita Āboltiņa: Latvijai ir svarīgi ekonomiskie sakari ar Armēniju

(04.12.2009.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa piektdien, 4.decembrī, tikās ar Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas delegāciju.

„Kaut gan Latvija un Armēnija ģeogrāfiski atrodas tālu viena no otras, cilvēciskie kontakti starp mūsu valstīm jau vēsturiski bijuši cieši,” teica S.Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja biedre akcentēja, ka Armēnijas delegācijas vizīte notiek pasaulei un Latvijai ekonomiski sarežģītā brīdī, kad jaunu kontaktu veidošana ir īpaši būtiska. Šajā procesā īpaša loma abu valstu sadarbības stiprināšanā ir arī parlamentārajiem kontaktiem, pauda S.Āboltiņa.

Arī viesi uzsvēra abu valstu parlamentāro sakaru nozīmīgumu un informēja par nākamajā gadā iespējamo Armēnijas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāja vizīti Saeimā.

Armēnijas parlamenta delegācijas vadītājs Volodja Badaljans (Volodya Badalyan) pauda pārliecību, ka nākamnedēļ gaidāmā Latvijas Valsts prezidenta vizīte Armēnijā būs pozitīvs signāls, lai stiprinātu abu valstu ekonomiskās saites. „Esmu pārliecināts, ka šī vizīte, kurā piedalīsies arī liela Latvijas uzņēmēju delegācija, kļūs par stimulu Armēnijas un Latvijas ekonomisko sakaru veicināšanā,” teica V.Badaljans. 

Amatpersonas pārrunāja arī Eiropas Savienības (ES) un Kaukāza valstu sadarbību, īpašu uzmanību veltot ES Austrumu partnerības iniciatīvai, kurā piedalās arī Armēnija. Sarunā tika skarti arī Latvijas armēņu kopienai aktuālie jautājumi.  

Tāpat Armēnijas parlamentārieši šodien tikās ar Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Armēnijas parlamentu. Deputāti pārsprieda abu valstu parlamentu kontaktus, kā arī sadarbību ekonomikas un kultūras jomā. Akcentējot aizvien aktīvākos Latvijas un Armēnijas uzņēmēju kontaktus, deputātu grupas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs pauda cerību, ka tos vēl vairāk stiprinās starp Latvijas un Armēnijas galvaspilsētām uzsāktā tiešā aviosatiksme. 


Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt