Saeimas ziņas

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa sestdien, 6.jūlijā, apmeklēs Lietuvas galvaspilsētu Viļņu, kur sveiks mūsu kaimiņvalsti simtgades Dziesmu svētkos un piedalīsies svētku noslēguma koncertā.
Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti iepazīsies ar vēlēšanu biļetena jauno versiju
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti pirmdien, 8.jūlijā, iepazīsies ar plānoto vēlēšanu biļetena jauno versiju un tās priekšrocībām. Ar to deputātus iepazīstinās Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji. 
Edvards Smiltēns holokausta upuru piemiņas brīdī: nedrīkstam pieļaut ļaunuma atgriešanos
“Mūsu pienākums kā demokrātiskas rietumu civilizācijas daļai ir diendienā un nepārtraukti sev un citiem atgādināt tās vēstures lapas, no kurām mums jāmācās visvairāk. Lai nekad nepieļautu ļaunuma atgriešanos,” to ceturtdien, 4.jūlijā, sacīja Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienai veltītā ziedu nolikšanas ceremonijā. 
Sarunu festivālā “Lampa” spriedīs par mākslīgo intelektu un laikmeta izaicinājumiem parlamentārajai demokrātijai
Sestdien, 6.jūlijā, Saeima aicina uz diskusiju sarunu festivālā “Lampa”, kurā parlamentā pārstāvētie politiskie spēki kopā ar klātesošajiem spriedīs par nākotnes Saeimu un to, vai mākslīgais intelekts pārņems politiku.
Valsts pārvaldes komisija darba grupā spriedīs par mākslīgā intelekta definīciju priekšvēlēšanu aģitācijā
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija darba grupā trešdien, 3.jūlijā, spriedīs par Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma izmaiņām un ar tām saistītajiem normatīvajiem aktiem, kopīgi meklējot risinājumus mākslīgā intelekta definīcijai un tās ietvara noteikšanai. 
Saeimas priekšsēdētāja pateicas Latvijas goda konsuliem par ieguldījumu mūsu valsts interešu nešanā pasaulē
“Paldies par personīgo ieguldījumu Latvijas interešu nešanā pasaulē – mēs Latvijā patiesi novērtējam jūsu darbu,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, pirmdien, 1.jūlijā, Saeimas namā uzņemot Latvijas goda konsulus.
Z.Kalniņa-Lukaševica Moldovā tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām
Saeimas priekšsēdētājas biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica līdz 3.jūlijam Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā kā Eiropas Padomes atbildīgā ziņotāja kopā ar Šveices kolēģi Pjēru Alēnu Fridē (Pierre-Alain Fridez) tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām, parlamenta, tieslietu un NVO pārstāvjiem.
Baltijas Asamblejas Prezidijs paziņojumā aicina stiprināt Eiropas valstu sadarbību reģiona aizsardzībā
Baltijas Asamblejas (BA) Prezidija locekļi kopīgā paziņojumā aicina pastiprināt Eiropas valstu sadarbību un strauji palielināt ieguldījumus, lai nodrošinātu reģiona aizsardzību pret jebkādiem militārajiem draudiem un hibrīddraudiem.
Zanda Kalniņa-Lukaševica: jārespektē Gruzijas pilsoņu cerības un vēlmes  uz demokrātisku nākotni
Saeimas priekšsēdētājas biedre, Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica ceturtdien, 27. jūnijā, Strasbūrā vadīja asamblejas Monitoringa un Juridiskās komiteju rīkoto noklausīšanos par ārvalstu ietekmes regulēšanu, labo praksi un Eiropas standartiem. 
Zanda Kalniņa-Lukaševica pauž atbalstu speciālā tribunāla Krievijas saukšanai pie atbildības izveidošanai Eiropas Padomes paspārnē
Saeimas priekšsēdētājas biedre, Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 26.jūnijā, Strasbūrā piedalījās asamblejas vasaras sesijas centrālajās debatēs par atbalstu Ukrainai. Asambleja izskatīja trīs rezolūcijas, kas tostarp pauž atbalstu speciālā tribunāla Krievijas saukšanai pie atbildības izveidei, balstoties uz īpašu līgumu starp Eiropas Padomi un Ukrainu.
Piektdien, 5.jūlijā