Sarunu festivālā “Lampa” spriedīs par mākslīgo intelektu un laikmeta izaicinājumiem parlamentārajai demokrātijai

(03.07.2024.)

Sestdien, 6.jūlijā, Saeima aicina uz diskusiju sarunu festivālā “Lampa”, kurā parlamentā pārstāvētie politiskie spēki kopā ar klātesošajiem spriedīs par nākotnes Saeimu un to, vai mākslīgais intelekts pārņems politiku.

Diskusijā piedalīsies Saeimas deputāti – Andrejs Judins, Rihards Kols, Andris Kulbergs, Jana Simanovska, Edmunds Zivtiņš – un Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis. Sarunu vadīs televīzijas un radio personība Gustavs Terzens.

Pasākumā plānots spriest par to, vai spējam atšķirt īstas deputātu fotogrāfijas un runas no dziļviltojumu jeb “deep fake” radītā satura, vai demokrātijas ir gatavas jaunajiem spēles noteikumiem un kā šajos apstākļos tiek veidota politika Latvijā. Tāpat paredzēts pārrunāt, kā jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas varam izmantot savā labā, kā stiprināt sabiedrības kritisko domāšanu un veicināt uzticēšanos parlamentam, valdībai, valstij. 

Diskusija “Saeima 2040: vai mākslīgais intelekts pārņems politiku jeb parlamentārās demokrātijas laikmeta izaicinājumi” notiks sestdien, 6.jūlijā, pulksten 12.30 Cēsu pils parkā, uz skatuves APGAISMO. Sarunu būs iespējams vērot arī tiešraidē sarunu festivāla “Lampa” tīmekļvietnē un parlamenta “Facebook” kontā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā