Cilvēktiesību komisija aicina līdz 30.decembrim pieteikt kandidātus NEPLP locekļu amatiem

(24.11.2021.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 24.novembrī, izsludināja aicinājumu pieteikt kandidātus Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatiem. Kandidātus var pieteikt līdz 30.decembrim.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums noteic, ka kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā. Uz šo amatu var pretendēt personas ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgu profesionālo vai akadēmisko pieredzi plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā, kā arī ar labu reputāciju.

Likums arī noteic - kandidāts nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks, kā arī sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta. Tāpat par NEPLP locekļa amata kandidātiem var kļūt tikai tādas personas, kuras ir tiesīgas saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

NEPLP locekli amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima. Aicinājums izsludināts, jo 2022.gada 1.februārī beidzas padomes locekļu pilnvaru termiņš.

Aicinājuma teksts: https://www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/30389-cilvektiesibu-un-sabiedrisko-lietu-komisijas-aicinajums-pieteikt-kandidatus-nacionalas-elektronisko-plassazinas-lidzeklu-padomes-loceklu-amatiem 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt