Saeimas sēdē rītdien norisināsies ikgadējās ārlietu debates

(25.01.2017.)

26.janvāra Saeimas sēdē norisināsies ikgadējās ārpolitikas debates, kurās deputātiem par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos ziņo ārlietu ministrs. Sekot ārlietu debatēm klātienē ik gadu aicināti Latvijā akreditēto diplomātisko misiju vadītāji, bet tiešraidē Saeimas mājaslapā tās varēs vērot ikviens interesents.

Deputāti rīt galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Imigrācijas likumā, kas cita starpā paredz atvieglot ieceļošanas nosacījumus augsti kvalificētiem speciālistiem, kā arī nodarbinātajiem profesijās, kurās prognozēts būtisks darbaspēka trūkums.

Otrajā lasījumā parlaments skatīs grozījumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā, kas paredz, ka turpmāk visiem iedzīvotājiem būs nodrošināta iespēja izmantot maksājumu pamatkonta pakalpojumu kredītiestādē. Deputāti otrajā lasījumā skatīs arī Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozījumus, kas paplašina aizliegumu smēķēt bērna klātbūtnē, liegumā iekļaujot elektroniskās cigaretes, kā arī paredzēts nostiprināt aizliegumu bērniem lietot enerģijas dzērienus.

Saeima konceptuāli skatīs grozījumus Veterinārmedicīnas likumā, ar ko plānots veterinārārstiem vienkāršot reģistrēšanos. Pirmajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem regulējumā, lai pilnveidotu tiesisko mehānismu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata kandidātu atlasei un tā darbības nodrošināšanai. Vēl parlamentam konceptuāli būs jālemj par Parīzes nolīgumu, kas ir starptautisks starpvalstu līgums ar mērķi stiprināt globālo rīcību klimata pārmaiņu novēršanai.

Rītdienas Saeimas sēdē paredzēts atkārtoti ievēlētās valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas zvērests.

Deputātiem rīt būs arī jālemj par vairāku likumprojektu nodošanu Saeimas komisijām. To vidū ir grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā, paredzot nostiprināt bērna aizsardzību pret ubagošanu. Tāpat izskatīšanai komisijās plānots nodot Eiropas Savienības un Kanādas brīvās tirdzniecības nolīgumu, kā arī likumprojektu, kas paredz izmainīt laiku, līdz kuram vēlētāji drīkst mainīt savu vēlēšanu iecirkni pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Saeimas Juridiskā komisija lūgusi parlamentu rītdienas sēdes kārtībā iekļaut likuma grozījumus, kas paredz papildināt Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu sarakstu.

26.janvāra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 25 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā