Sanāk 6.Jauniešu Saeima

(28.04.2016.)

Piektdien, 29.aprīlī, Saeimas namā pulcēsies 6.Jauniešu Saeima. Šajā dienā jaunieši no parlamenta tribīnes un nozaru komisijās diskutēs par sev svarīgiem jautājumiem, gūstot priekšstatu par deputātu ikdienas darbu. Jauniešu Saeimas darbs ir pietuvināts Latvijas parlamenta darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs -, un to rītdien vadīs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. 

Jauniešu Saeimas dienas kārtībā būs jautājumi par Zemessardzes un Jaunsardzes lomas stiprināšanu, par jauniešu veselības veicināšanu un jauniešu darba iespējām un dzīvi laukos, vispārējās un augstākās izglītības sistēmas pilnveidošanu, kā arī jautājumi par Latvijas kā Eiropas Savienības dalībvalsts lomas stiprināšanu. 

Parlamentā ievēlētie jaunieši pirmajā sēdē dos deputāta svinīgo solījumu, apstiprinās deputātu mandātus, kā arī lems par komisiju izveidošanu un nodos tām izskatīšanai četru deklarāciju projektus.   

Jauniešiem plānots darbs Aizsardzības, Cilvēktiesību, Eiropas lietu un Izglītības komisijās, lai apspriestu deklarāciju projektus, izskatītu iesniegtos priekšlikumus un sagatavotu tos izskatīšanai Jauniešu Saeimas otrajā sēdē. 

Nozaru komisiju darbu vadīs jaunieši un attiecīgo Saeimas komisiju vadītāji: Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilevičs, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele. 

Otrajā Jauniešu parlamenta sēdē plānots apspriest komisijās sagatavotos deklarāciju projektus, debatēt par tiem, kā arī lemt par deklarāciju galīgo redakciju apstiprināšanu. 

Jauniešu Saeimas sēdēm un svinīgajam noslēguma pasākumam ikviens varēs sekot līdzi tiešsaistē parlamenta mājaslapā www.saeima.lv

Informācija par 6.Jauniešu Saeimas norisi pieejama projekta mājaslapā www.jauniesusaeima.lv. Darba kārtība: http://jauniesusaeima.lv/lapa/darba-kartiba/

Projektu īsteno Saeima, informatīvi atbalsta sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio. 

Sekot projekta aktivitātēm var arī sociālajos tīklos http://www.draugiem.lv/jauniesusaeima/, http://www.facebook.com/projektsjauniesusaeima, https://www.youtube.com/jauniesusaeima un https://twitter.com/JauniesuSaeima

Video “6.Jauniešu Saeimas darba kārtība”: https://www.youtube.com/watch?v=9i0GZfdNGOE

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt