Saeimā 9.oktobrī būs Atvērto durvju diena

(23.09.2015.)

Piektdien, 9.oktobrī, Saeimā norisināsies tradicionālā Atvērto durvju diena. Tajā interesenti klātienē varēs aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi.

Nākamgad apritēs 25 gadi kopš Latvijas valstiskās neatkarības faktiskās atjaunošanas, un par godu šim notikumam Atvērto durvju dienas apmeklētājiem Saeimas namā būs iespēja aplūkot informatīvi izglītojošu ekspozīciju. Tas būs stāsts par laiku no mūsu valsts neatkarības atjaunošanas un 1991.gada janvāra barikādēm līdz valstiskās neatkarības nostiprināšanai un parlamentārās demokrātijas atjaunošanai.

Apmeklēt Saeimu šajā dienā īpaši aicināti skolēni, lai izmantotu iespēju uzzināt vairāk par projektu “Jauniešu Saeima” un skolu programmu “Iepazīsti Saeimu”, kā arī papildinātu savas zināšanas par mūsu valsts jaunāko laiku vēsturi. Skolēniem Saeimas namā būs arī iespēja nofilmēties video apsveikumā Latvijai, sagaidot tās 100.dzimšanas dienu.

Kā katru gadu, arī šogad Atvērto durvju dienā ikviens parlamenta apmeklētājs varēs apskatīt Sēžu zāli, Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli un Dāvanu zāli. Tāpat interesenti varēs arī ielūkoties reprezentācijas telpās, kuras ikdienas parlamenta ekskursiju laikā nav pieejamas.

9.oktobrī Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10.00 līdz 18.00.

Interesenti Atvērto durvju dienai aicināti pieteikties gan grupās, gan individuāli līdz šī gada 2.oktobrim. Ņemot vērā, ka Saeimas telpās vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš. Pieteikties var pa e-pastu info@saeima.lv, norādot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu un atbildīgās kontaktpersonas tālruņa numuru). Papildu informācija pa tālruni 67087321.

Atvērto durvju dienai Saeimas mājaslapā www.saeima.lv ir izveidota īpaša sadaļa. 

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde