Mājaslapas jaunā versija piesaista apmeklētājus Saeimas profiliem sociālajos tīklos

(03.12.2010.)

Pirmā mēneša laikā kopš Saeimas mājaslapas jaunās versijas ieviešanas pieaudzis apmeklētāju skaits Saeimas Twitter, Flickr un YouTube profilos. Uz šiem sociālajiem tīkliem tagad ieviestas saites no parlamenta interneta vietnes sākumlapas, un tās apmeklētāji labprāt iepazīstas ar Saeimas darba atspoguļojumu foto un video formātā.  

Saeimas Twitter profilam @Jekaba11 ir jau gandrīz 1900 sekotāju, un Saeimas mājaslapa caur saitēm Twitter ierakstos apmeklēta vairāk nekā 1300 reizes. 

Fotogrāfijas vietnē www.flickr.com/saeima dienā tagad tiek aplūkotas vidēji tūkstoš reizes. Visaktīvāk – gandrīz 5000 reizes – tā skatīta 2.novembrī, kad pirmo reizi sanāca 10.Saeima. Liela interese ir arī par Saeimas nama un interjera fotogrāfijām, kā arī dažādiem pasākumiem – atvērto durvju dienu, ēnu dienu, barikāžu piemiņas zīmju pasniegšanu, deputātu dalību draudzības sporta spēlēs u.c. Kopumā Saeimas Flickr kontā ir vairāk nekā divi tūkstoši fotogrāfiju un tās skatītas vairāk nekā 100 tūkstošus reižu. 

Visas fotogrāfijas iespējams arī lejuplādēt un izmantot informatīviem un izglītojošiem mērķiem, kā arī ziņu sagatavošanai. To aktīvi izmanto, piemēram, interneta enciklopēdijas Wikipedia veidotāji. 

Pēdējā mēneša laikā pieaudzis arī Saeimas YouTube profila skatījumu skaits. Pēdējā laika populārākais video ir no 10.Saeimas pirmās sēdes, tas skatīts vairāk nekā 1800 reizes. Kopumā interneta vietnē www.youtube.com/SaeimaSAB ir pieejami vairāk nekā 180 videosižeti, tie tiek ievietoti arī ziņu portālos un citās mājaslapās.    

Kopumā novembrī Saeimas mājaslapai bija gandrīz 50 tūkstoši apmeklētāju, no tiem 22 tūkstoši - unikālie apmeklētāji. 

Populārākā mājaslapā ir ziņu sadaļa, sadaļa par Saeimas darbu, kā arī iespēja izmantot Saeimas sēdes audio un video arhīvu un likumdošanas datu bāzi.  

Decembra sākumā darbu sākusi arī Saeimas mājaslapas angļu versija. 

No 2.novembra Latvijas parlamenta interneta vietne www.saeima.lv kļuvusi ērtāk lietojama un piedāvā jaunas iespējas sekot līdzi Saeimas darbam. Mājaslapas pilnveidošanai izmantoti līdzekļi, kas ietaupīti, atsakoties no izdevuma „Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs” drukas versijas.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā