Skolēniem liela interese par Saeimas deputātu darbu

Trešdien, 18.februārī, Saeimā „Ēnu dienas” ietvaros viesojās vairāk kā 120 dažāda vecuma skolēnu no visas Latvijas, kuri bija izvēlējušies vienu dienu vērot Saeimas deputātu darbu. Trešdien, 18.februārī, Saeimā „Ēnu dienas” ietvaros viesojās vairāk kā 120 dažāda vecuma skolēnu no visas Latvijas, kuri bija izvēlējušies vienu dienu vērot Saeimas deputātu darbu.

„Ēnu diena ir izglītojošs un vienlaikus interesants pasākums, kas piedāvā jauniešiem lielisku iespēju nepastarpināti redzēt to, kā strādā parlaments. Mēs esam patiesi gandarīti par lielo skolēnu aktivitāti un vēlmi iepazīt klātienē Saeimas deputātu darbu. Tas liecina, ka Latvijā aug spēcīga nākotnes politiķu paaudze,” norāda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

G.Daudze uzsver, ka šis ir abpusēji lietderīgs process, jo arī deputāti ir ieinteresēti uzklausīt jauniešu viedokli par mūsu valsti un Saeimas darbu.

Lielākajai daļai Saeimas deputātu šodien bija vairākas ēnas, kuras dienas gaitā rūpīgi sekoja viņu darbam. Deputāti atzina, ka ēnas šai darba dienai ir labi sagatavojušās un ne tikai uzklausa viņu stāstīto, bet arī aktīvi uzdod jautājumus.

Aptaujātie skolēni bija iepriecināti par iespēju būt klāt gan Saeimas komisijās, iepazīstot likumu izstrādes procesu, gan piedalīties Saeimas frakciju sēdēs.

Vairākām ēnām šodien būs arī iespēja vērot, kā Saeimā notiek ārvalstu amatpersonu pieņemšana, jo vizītē Saeimā ieradīsies Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets.

Saeima - viens no labākajiem ēnu devējiem 2009.gadā

Trešdien, 25.martā, Saeima ir saņēmusi apbalvojumu kā viens no trim labākajiem „Ēnu dienas 2009” ēnu devējiem. „Ēnu dienas” ietvaros šī gada 18.februārī Saeimā viesojās vairāk kā 120 dažāda vecuma skolēnu no visas Latvijas, kuri bija izvēlējušies vienu dienu vērot deputātu darbu.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzsver šādu pasākumu nozīmību, norādot, ka tā ir lieliska iespēja jauniešiem nepastarpināti redzēt deputātu darba ikdienu. „Prieks, ka šīs dienas vērtību ir novērtējuši ne tikai ēnu devēji - deputāti, bet arī viņu ēnas - jaunieši visā Latvijā. Šādi pasākumi ir viens no veidiem, kā padarīt Saeimu atvērtāku un veicināt jauniešu interesi un izpratni par parlamenta darbu,” uzskata G.Daudze.

Lielākajai daļai Saeimas deputātu 18.februārī bija vairākas ēnas, kuras dienas gaitā rūpīgi sekoja viņu darbam.

„Ēnu dienu” - visā pasaulē populāru skolēnu karjeras izglītības pasākumu - Latvijā rīko organizācija Junior Achievement - Latvia.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 19.martā
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
13:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde
14:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde