S.Āboltiņa Luksemburgas ārlietu ministram pateicas par atbalstu Latvijas virzībā uz OECD

(13.03.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien, 13.martā, tiekoties ar Luksemburgas ārlietu ministru Žanu Aselbornu (Jean Asselborn), izteica pateicību par Luksemburgas līdzšinējo atbalstu Latvijas dalībai OECD.

S.Āboltiņa uzsvēra, ka dalībai šajā starptautiskajā organizācijā ir būtiska nozīme Latvijas turpmākajā ekonomiskajā izaugsmē un dzīves kvalitātes paaugstināšanā mūsu valsts iedzīvotājiem. Tāpat viņa akcentēja Latvijas pieredzi, pārvarot ekonomisko krīzi un pauda gatavību dalīties šajā pieredzē ar citām valstīm.

Saeimas priekšsēdētāja ar Luksemburgas ārlietu ministru pārrunāja arī gaidāmo Latvijas pirmo prezidentūru Eiropas Savienības Padomē un plānoto ciešo sadarbību abu valstu parlamentāra līmenī.

Diskutējot par ES nākotni, S.Āboltiņa uzsvēra: „Stabila Eiropas Savienība ir mūsu visu interesēs, taču tā ir lielu pārmaiņu priekšā. Tās attīstībai ir būtiski padziļināt visu dalībvalstu integrāciju, pēc iespējas izvairoties no dažādu ātrumu vai fragmentētas Eiropas Savienības veidošanās”.

Pārrunājot ārpolitikas aktualitātes, Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka viena no Latvijas prioritātēm ir Austrumu partnerība. „Ir būtiski panākt progresu attiecībās ar tādām valstīm kā Moldova vai Gruzija, lai stiprinātu demokrātiju un reformu procesu šajās valstīs,” sacīja S.Āboltiņa, uzsverot, ka Latvija izmanto reģionālo ietvaru austrumu kaimiņvalstu saziņas veicināšanai ar Eiropu un palīdzot reformu procesā. 

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 11. līdz 13.martam pēc Luksemburgas parlamenta priekšsēdētāja Lorēna Mozāra (Laurent Mosar) ielūguma uzturas oficiālā vizītē Luksemburgā. 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā