Ināra Mūrniece: Latvija ir gatava dalīties ar Armēniju reformu pieredzē

(18.09.2019.)
VideoGalerija

Esam ieinteresēti stiprināt sadarbību starp Latvijas un Armēnijas parlamentu komisijām, jo īpaši jomās, kurās Armēnija aktīvi īsteno demokrātiskās reformas. Esam gatavi dalīties ar mūsu reformu pieredzi un uzkrāto labo praksi, trešdien, 18.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Armēnijas Republikas ārlietu ministru Zohrabu Mnatsakanjanu (Zohrab Mnatsakanyan).

Ārlietu ministrs pateicās Latvijas parlamentam par Eiropas Savienības (ES) un Armēnijas Visaptverošā un pastiprinātā partnerības nolīguma (CEPA) ratificēšanu un sniedza ieskatu par tā ieviešanas gaitu. I.Mūrniece izcēla sadarbības iespējas izglītības, tiesiskuma, labas pārvaldības jomās un cīņā pret korupciju.

I.Mūrniece un Z.Mnatsakanjans pārrunāja arī ekonomiskās sadarbības iespējas un uzsvēra nepieciešamību veicināt kontaktus uzņēmēju starpā. Ārlietu ministrs pauda interesi par aktīvāku sadarbību inovāciju, izglītības, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomās, kā arī lauksaimniecībā.

Sarunā tika pārrunātas arī ES Austrumu partnerības politikas prioritātes pēc 2020.gada un aktuālie drošības politikas jautājumi.

Ar Armēnijas ārlietu ministru parlamentā tikās arī Saeimas sekretāra biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Armēniju vadītāja Marija Golubeva.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710894097047
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt