Ināra Mūrniece: Latvijas parlaments ir un būs aktīvs demokrātiskas Ukrainas atbalstītājs Eiropā

(16.05.2019.)
VideoGalerija

“Latvijas parlaments ir un būs aktīvs demokrātiskas Ukrainas atbalstītājs Eiropas Savienībā un NATO. Latvijas un Ukrainas parlamentu deputāti cieši sadarbojas gan divpusēji, gan starptautiskās organizācijās. Jūs variet paļauties uz mūsu aktīvu atbalstu Ukrainas eiroatlantiskās integrācijas ceļā,” tā ceturtdien, 16.maijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar Ukrainas premjerministra vietnieci Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Ivannu Klimpušu-Cincadzi (Ivanna Klympush-Tsintsadze), kura ieradusies vizītē Latvijā.

Ukrainas premjerministra vietniece pateicās Latvijai par nelokāmo atbalstu valsts suverenitātei un teritoriālajai integritātei, izceļot arī parlamenta lomu divpusējo attiecību stiprināšanā. Kā akcentēja I.Klimpuša-Cincadze, Ukraina augstu vērtē pagājušajā nedēļā Saeimā pieņemto paziņojumu par Krimas tatāru deportāciju 75.gadadienas pieminēšanu un atbalstu Krimas prettiesiskās aneksijas neatzīšanas politikai.

I.Mūrniece uzsvēra, ka Saeimā valda spēcīgs atbalsts ciešākam dialogam ar Ukrainu. Parlamentā izveidotā deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu ir viena no lielākajām Saeimā, un tajā darbojas teju puse no visiem parlamentāriešiem.

Ar Ukrainas premjerministra vietnieci parlamentā tikās arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda un Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš.

 

  

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157707115857951
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā