Ināra Mūrniece: pateicoties mūsu tautas varoņu garam, mēs varam dzīvot brīvā valstī

(08.05.2019.)
VideoGalerija

Otrais pasaules karš mūsu zemē un tautā ir cirtis smagas brūces, taču, pateicoties mūsu tautas varoņu garam, mēs varam dzīvot brīvā Latvijā. To trešdien, 8.maijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot klātesošos piemiņas pasākumā Lestenes Brāļu kapos. Šodien Latvijā tiek atzīmēta Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena.

Pirms 29 gadiem mums bija iespēja atjaunot Latvijas neatkarību, ļaujot tai atdzimt pēc postošiem padomju okupācijas gadiem. Šis ir brīdis, kad atminēties, ko šie 50 gadi padomju varas pakļautībā ir nodarījuši mūsu tautai, un pieminēt tos, kurus padomju vara pakļāva represijām, deportēja uz Sibīriju, mocīja asiņainā terorā un čekas namu pagrabos, sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka šis ir Latvijas varoņu gads, tāpēc ir jāpiemin ne vien tie, kas piedalījās Otrajā pasaules karā, bet arī karavīrus, kas Latviju aizstāvējuši dažādos laikos. Pateicoties viņiem, Latvijas tauta var ar lepnumu teikt, ka tai ir sava valsts, kas ir mūsu zeme un arī mūsu pašu atbildība, uzsvēra I.Mūrniece.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde