I.Mūrniece piedalīsies ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Austrijā

(05.04.2019.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalīsies ikgadējā Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē, kas notiks 8. un 9.aprīlī Vīnē.

8.aprīlī parlamentu priekšsēdētāju konferences pirmajā sesijā plānota diskusija par Eiropas Savienību un tās kaimiņiem, īpaši pievēršoties ES paplašināšanās gaitai Rietumbalkānos, ES kaimiņu politikai un ES Donavas stratēģijas īstenošanai. Šajā sesijā tiks pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas ES Austrumu partnerības politikas īstenošanā, kuras pirmā desmitgade aprit šogad.

Konferences otrā sesija 9.aprīlī veltīta diskusijai par Eiropu pirms šā gada maijā paredzētajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Sagaidāma arī parlamentu priekšsēdētāju viedokļu apmaiņa par iespējām stiprināt sadarbību starp nacionālajiem parlamentiem un Eiropas institūcijām.

Vīnē Saeimas priekšsēdētājai plānotas arī tikšanās ar citu parlamentu priekšsēdētājiem.

Savukārt 6.aprīlī I.Mūrniece tiksies ar Latvijas diasporas pārstāvjiem Latvijas vēstniecībā Austrijā.

ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konference ik gadu notiek pavasarī, un to rīko tā ES dalībvalsts, kura prezidējošās valsts ES Padomē pienākumus ir veikusi iepriekšējā gada otrajā pusē. Šogad konferenci rīko Austrija, kas prezidēja ES Padomē 2018.gada otrajā pusgadā.

Ik gadu šī sanāksme pulcē plašu Eiropas valstu parlamentu spīkeru loku no ES dalībvalstīm un kandidātvalstīm. Konferencē piedalās arī Eiropas Parlamenta pārstāvji.  

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde