Ināra Mūrniece Saeimā sveic Islandes prezidentu

(16.11.2018.)
VideoGalerija

Īpašs prieks Latvijā valsts simtgades svinībās sveikt Islandes prezidentu Gudni Torlakiusu Johannesonu (Guðni Thorlacius Jóhannesson). Mēs nekad neaizmirsīsim, ka 1991.gada augustā Islande bija pirmā valsts, kas atzina Latvijas neatkarību. To piektdien, 16.novembrī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā uzņemot Islandes Republikas prezidentu G.T.Johannesonu. 

Saeimas priekšsēdētāja sveica arī Islandi tās suverenitātes iegūšanas simtajā gadadienā, ko tā svinēs šā gada 1.decembrī. 

Latviju un Islandi vieno draudzība un veiksmīga sadarbība, tostarp parlamentārā līmenī, teica I.Mūrniece, paužot gandarījumu par sadarbību Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) formātā. 

Tikšanās dalībnieki pārrunāja aktuālos drošības izaicinājumus reģionā, tostarp kiberdrošības jautājumus un informatīvās telpas aizsardzību. I.Mūrniece uzsvēra stratēģiskās komunikācijas nozīmi nacionālās drošības stiprināšanā.  

Ar Islandes prezidentu Saeimā tikās arī Saeimas Prezidija pārstāvji - priekšsēdētājas biedres Dagmāra Beitnere-Le Galla un Inese Lībiņa-Egnere, kā arī Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157702153536401
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā