Saeimas Prezidijs un deputāti piedalīsies 1991.gada janvāra barikāžu atceres pasākumos

(20.01.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Prezidija locekļi un deputāti trešdien, 20.janvārī, piedalīsies 1991.gada janvāra barikāžu atceres un aizstāvju piemiņas pasākumos.

Atceroties vēsturiskos notikumus, parlamenta pārstāvji piedalīsies dievkalpojumā Rīgas Domā, kā arī piemiņas ugunskura iedegšanā Doma laukumā. Godinot bojāgājušo barikāžu aizstāvju piemiņu, paredzēta ziedu nolikšana II Meža kapos, pie Brīvības pieminekļa un pie kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā, bet vakarā Rīgas Domā notiks 1991.gada janvāra barikāžu 25.gadadienai veltīts koncerts „Atceries ar lepnumu”.

Arī Saeimā trešdien, 20.janvārī, pieminot mūsu tautas neatkarības cīnītājus, notiks vairāki pasākumi. Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece barikāžu dalībniekiem pasniegs pateicības rakstus. Pēcpusdienā pie Saeimas nama iekurinātā ugunskura dalīties atmiņās par 1991.gada notikumiem aicināti barikāžu dalībnieki, tā laika politiskie darbinieki un žurnālisti.

Saeimas namā notiks arī izdevuma „Janvāra hronika. Latvijas Republikas Augstākās padomes barikāžu laika preses relīzes” svinīgā atvēršana. Saeimas izdotajā grāmatā apkopoti Augstākās padomes Preses centra barikāžu laikā izplatītie preses paziņojumi angļu valodā, kas informēja rietumvalstis par notikumu attīstību Latvijā. Pēc grāmatas atvēršanas paredzēta Saeimas priekšsēdētājas I.Mūrnieces tikšanās ar 1991.gada janvāra barikāžu laika žurnālistiem.

 

20.janvāra pasākumu plāns

 9.00     Dievkalpojums Rīgas Domā

10.00    Piemiņas ugunskura iedegšana Doma laukumā

12.00    Ziedu nolikšana II Meža kapos

13.30    Pateicības rakstu pasniegšana barikāžu dalībniekiem Saeimas nama Sarkanajā zālē

15.00    Ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā

16.30    Dalīšanā atmiņās pie ugunskura Saeimas nama pagalmā

17.00    Grāmatas „Janvāra hronika. Latvijas Republikas Augstākās padomes barikāžu laika preses relīzes” atvēršana Saeimas nama Sarkanajā zālē Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar barikāžu laika žurnālistiem Saeimas Viesu un Baltajā zālē

19.00    1991.gada barikāžu 25.gadadienai veltītais koncerts „Atceries ar lepnumu” Rīgas Domā

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 30.jūnijā