Ināra Mūrniece piedalās Nadijas Savčenko grāmatas prezentācijas pasākumā

(07.05.2016.)
Galerija

“Nadija ukraiņu valodā ir spēcīgs vārds. Tas simbolizē cerību – uz Nadijas Savčenko atbrīvošanu un visas Ukrainas atbrīvošanu, brīvību, teritoriālo integritāti un suverenitāti,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sestdien, 7.maijā, Kara muzejā piedaloties Nadijas Savčenko grāmatas “Spēcīgs vārds - Nadija” prezentācijas pasākumā.

Saeimas priekšsēdētāja atgādināja, ka Latvijas tauta atbalsta un ir kopā ar Ukrainas tautu un Nadiju Savčenko – gaisa spēku piloti un Ukrainas parlamenta deputāti. “Latvijas sabiedrība atkal un atkal ir aicinājusi Krieviju nekavējoties atbrīvot Nadiju. Latvijas parlaments 31.marta paziņojumā nosodīja  Savčenko nelikumīgo notiesāšanu un pieprasīja viņas atbrīvošanu.

“Nadijas prāva simbolizē Krievijas agresiju pret Ukrainu”, uzskata Saeimas priekšsēdētāja. “Humanitārā situācija karadarbības teritorijās ir dramatiska, sevišķi vecajiem ļaudīm un mātēm ar maziem bērniem,” sacīja I.Mūrniece.

 I.Mūrniece atzina, ka Eiropas Savienības politika attiecībā uz Krieviju un reakcija uz Krievijas rīcību Ukrainā ir nesusi augļus. ES vienotība attieksmē pret Krieviju ir jāsaglabā. Krievijai ir jāciena miers, drošība un cilvēktiesības, uzsvēra I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja šajā pasākumā piedalījās pēc Ukrainas vēstniecības uzaicinājuma. Grāmatu Latvijā prezentēja Nadijas māsa Vera Savčenko.

 

Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157667854389991 
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde