Saeimas priekšsēdētāja sveic Igauniju tās neatkarības dienā, uzsverot abu tautu ciešo likteņu kopību

(24.02.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sveic Igaunijas tautu tai nozīmīgajā dienā un vēl turpināt ar lielu pārliecību veidot neatkarīgu, plaukstošu Igaunijas valsti. Novēlu Igaunijas tautai priecīgu Neatkarības dienu! Lai dzīvo Igaunija! – šādu apsveikumu I.Mūrniece velta tuvajai Latvijas kaimiņvalstij. 

I.Mūrniece uzsver, ka Igaunijas un Latvijas tautu un valstu likteņus vieno cieša kopība. Vēsture liecina, ka mūsu likteņi Baltijā ir savijušies ļoti cieši – brīvības cīņās un miera laikā. Mums kopā ir pa spēkam patiesi lielas lietas. Turklāt mēs protam kopā ne tikai strādāt, bet arī svinēt. Pēc diviem gadiem kopā svinēsim mūsu valstu simtgades, saka I.Mūrniece. 

Viņa arī norāda, ka Igauniju un Latviju šodien saista izcila sadarbība. Tā izpaužas ciešā partnerībā Eiropas Savienībā un kopīgos mērķos eirozonā. Abas valstis kopā ar NATO sabiedrotajiem stiprina Baltijas reģiona drošību. 

Trešdien, 24. februārī, Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece arī piedalīsies svinīgajā pieņemšanā par godu Igaunijas neatkarības 98.gadadienai, ko rīko Igaunijas vēstnieks Latvijā Teniss Nirks (Tõnis Nirk).

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 30.jūnijā