Saeimas priekšsēdētāja sveic Valsts policiju 97. dibināšanas gadadienā

(04.12.2015.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 4. decembrī, piedalījās Valsts policijas 97 gadu jubilejas pasākumā.

Uz svinīgo pasākumu bija pulcējušies simtiem policijas darbinieku no visas Latvijas. Svinīgajā ceremonijā par priekšzīmīgu darbu ikgadējo apbalvojumu saņēma labākie policisti. Saeimas priekšsēdētāja izteica gandarījumu, ka Saeima vienbalsīgi bija lēmusi noteikt 5.decembri par Policijas darbinieku dienu. Tagad 5.decembris ir kļuvis ne tikai par Valsts policijas dibināšanas dienu, bet arī par profesionālajiem svētkiem. Šīs dienas ierakstīšanu kalendārā policijas darbinieki esot gaidījuši jau sen, lai būtu līdzvērtīgi un novērtēti tāpat kā ugunsdzēsēji un glābēji, kam kalendārā jau bija sava atzīmējamā diena.

Ņemot vērā, ka nākamā gada prioritāte ir valsts drošības stiprināšana, Saeimas priekšsēdētāja izteica gandarījumu, ka arī Valsts policijai 2016.gada budžetā ir paredzēts papildu finansējums atalgojuma palielināšanai un materiāli tehniskās bāzes nodrošināšanai.

Ināra Mūrniece izteica pateicību policijas darbiniekiem par atbildīgā un grūtā darba veikšanu. Izturība, sapratne un pateicība tika vēlēta arī policistu ģimenēm, kas ikdienā ir viņu lielākais atbalsts un spēka avots.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 29.jūnijā