Ināra Mūrniece diasporas pārstāvjiem: vēlēšanās mums jāapliecina uzticība Satversmē nostiprinātajām vērtībām

(26.09.2018.)
Galerija

Latvijas simtgade mums visiem ir vērtību nostiprināšanas gads. Vērtības ir pamats, uz kura varam strādāt pie saviem nākotnes uzdevumiem. Tādēļ šajās vēlēšanas ir būtiski apliecināt uzticību Satversmē nostiprinātajām vērtībām, lai valsts saglabātu līdzšinējo ģeopolitisko virzību. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 26.septembrī, uzrunājot klātesošos Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) gadskārtējā valdes sēdē.

Latvijas valsts nākotnei ir būtiska Latvijas dalība Eiropas Savienībā un NATO, latviešu valoda kā vienīgā valsts valoda, kā arī transatlantiskā sadarbība. Valsts drošība un aizsardzība, kultūra, izglītība un ekonomika – šie jautājumi vieno gan Latvijā dzīvojošos, gan diasporas tautiešus, un mums jāturpina kopīgs darbs šajās jomās, sacīja I.Mūrniece.

Šogad mēs kopā esam aizvadījuši skaistus un vērienīgus Dziesmu svētkus, un tieši šādos brīžos mēs izjūtam – Latvija mums visiem ir kā māte, kas vieno un satur latviešus visā pasaulē.  Arī aizvadītā pāvesta vizīte Latvijā bija svarīgs un zīmīgs notikums, un pāvests runāja par to, ka mums ir jānovērtē mūsu brīvība un šīs brīvības cena, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece atgādināja, ka Saeimas darbakārtībā ir Diasporas likums, kas ārzemēs dzīvojošajiem ļaus vēl aktīvāk iesaistīties Latvijas veidošanā. Likums nodrošinās iespējas ārzemju latviešiem veidot, uzturēt un paplašināt saites ar Latviju, iespējas mācīties latviešu valodu un kopt latvisko kultūru, kā arī palīdzētu atgriezties Latvijā tiem, kuri to vēlas. Saeimas priekšsēdētāja pauda cerību, ka likumu pieņems vēl šis Saeimas sasaukums.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās PBLA par nepagurstošo darbu Latvijas labā un laiku, ko ārvalstīs dzīvojošie tautieši velta mūsu kopīgo mērķu sasniegšanai.

PBLA ir ārzemju latviešu centrālo organizāciju augstākā pārstāvība, kas dibināta 1955.gadā. PBLA biedri ir Eiropas Latviešu apvienība, Amerikas latviešu apvienība, Latviešu apvienība Austrālijā un Jaunzēlandē, Latviešu Nacionālā Apvienība Kanādā, Dienvidamerikas un Karību Latviešu Apvienība un Krievijas Latviešu Kongress.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157695905181900
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt