Ināra Mūrniece: Ukrainai nepieciešamas reformas un stabilitāte

(06.04.2016.)
Galerija

Ņemot vērā sarežģīto situāciju, kurā atrodas Ukraina, tās valdība spērusi nozīmīgus soļus reformu ieviešanai. Vienlaikus Ukrainas politiķiem ir jāapzinās, ka valsts nākotne ir atkarīga no reformu procesa neatgriezeniskuma un to ieviešanas kvalitātes. Ukrainas labākā atbilde Krievijas agresijai ir konsekvents ceļš uz demokrātisku, tiesisku un sakārtotu valsti. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 6.aprīlī, Saeimas namā tiekoties ar Ukrainas parlamenta sadraudzības grupas ar Latvijas parlamentu delegāciju.

I.Mūrniece akcentēja, ka Ukraina var rēķināties ne vien ar mūsu valsts politisko, bet arīdzan spēcīgu Latvijas tautas praktisko atbalstu. To ir apliecinājusi virkne projektu, tostarp mūsu valstī uzņemot kara laikā cietušos bērnus, nodrošinot ārstēšanos Ukrainas karavīriem, kā arī vācot līdzekļus Ukrainas atbalstam. Ukrainas parlamentārieši pateicās Latvijas kolēģiem un tautai par līdzšinējo atbalstu un informēja, ka vizītes ietvaros jau apmeklējuši Latvijas Plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centru, kur šobrīd veselību atgūst Austrumukrainā cietušie Ukrainas kareivji.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka arī mūsu valsts ir izgājusi cauri sarežģītam pārmaiņu procesam un mēs Latvijā zinām, cik grūti ir panākt tautas atbalstu un īstenot svarīgas reformas. Ukrainas politiskajiem spēkiem ir jādemonstrē vienotība, ir būtiska stabila valdība un lemtspējīgs likumdevējs. Īpaši svarīgi Ukrainai veikt reformas tieslietu, labas pārvaldības un korupcijas apkarošanas jomā, norādīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka cilvēku uzticība valstij cieši saistīta ar uzticību politiķiem: “Mēs darīsim visu iespējamo Ukrainas atbalstam. Taču valsts neatkarība un nākotne atkarīga no Ukrainas cilvēku ticības savai valstij, un šeit ļoti daudz ir politiķu rokās.”

Latvija turpinās sniegt atbalstu reformām attīstības sadarbības projektos. Mūsu prioritārās atbalsta jomas ir laba pārvaldība, tiesiskums, demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības attīstība, kā arī lauksaimniecības sektora attīstība.

Ukrainas parlamentārieši arī pateicās Saeimai par pagājušajā nedēļā pieņemto paziņojumu, nosodot Ukrainas parlamenta deputātes un Gaisa spēku pilotes Nadijas Savčenko notiesāšanu.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja reformu ieviešanas praktisko gaitu, jaunās valdības veidošanas procesu, kā arī citas aktualitātes Ukrainas iekšpolitikā. 

Ukrainas parlamenta sadraudzības grupas ar Latvijas parlamentu deputāti darba vizītē Latvijā uzturas no 4. līdz 8.aprīlim.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666729261041 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZfB7k9_RaXY
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 30.jūnijā