Saeimas priekšsēdētāja: Ukraina karo mūsu karu, Ukrainas bērni ir jāatbalsta

(28.09.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 29.septembrī, tiksies ar karā cietušajiem bērniem no Ukrainas, kuriem par labdarības akcijā „Kara bērni” saziedotajiem līdzekļiem nodrošināta divu nedēļu ilga sociālās rehabilitācijas programma Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja bērniem atvedīs pārsteigumu – apciemojumā ir laipni piekrituši piedalīties Dakteri Klauni, kuri līdz šim ir spējuši iepriecināt daudzus bērnus Latvijā, liekot aizmirst par raizēm un slimībām.

Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece: „Bērni un veci ļaudis ir pirmie, kas cieš konfliktā. Viņi ir nevainīgie kara upuri, kuriem ir vajadzīgs atbalsts un palīdzība. Ukraina karo mūsu karu, Ukrainas bērni ir jāatbalsta.”

Sociālās integrācijas valsts aģentūras Veselības rehabilitācijas centrā Jūrmalā šobrīd uzturas 14 bērni no Ukrainas, kuri kara šausmas skatījuši savām acīm un zaudējuši karā kādu no vecākiem. Divas nedēļas, kuras bērni pavada Latvijā, viņi iziet rehabilitācijas programmu, kā arī dodas izzinošās ekskursijās.

Gada sākumā, atbalstot Rotari Rīdzenes kluba iniciatīvu, I.Mūrniece kļuva par labdarības akcijas „Kara bērni” patronesi. Jūlijā notika labdarības koncerts „Kara bērni”, kurā piedalījās daudzi Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki. Gūtie ziedojumi izmantoti Ukrainas bērnu sociālai rehabilitācijai. Šobrīd rehabilitācijas centrā uzturas jau otrā bērnu grupa no Ukrainas.

Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar bērniem no Ukrainas notiks 29.septembrī plkst.16.00 Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, Jūrmalā, Dubultu prospektā 71.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 23.jūnijā