Jauniešu Saeimas deputāti pie viena galda ar deputātiem iepazīst Saeimas Eiropas lietu komisijas darbu

(29.05.2024.)
Galerija

Lai veicinātu jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā, Saeimas Eiropas lietu komisija trešdien, 29.maijā, par Eiropas Savienības politiskās dienaskārtības jautājumiem aicināja diskutēt 11.Jauniešu Saeimas deputātus.

Komisija sēdē apstiprināja Klimata un enerģētikas ministrijas sagatavoto nacionālo pozīciju par ilgtspējīgas elektrotīklu infrastruktūras attīstību, kurā aktualizēta koordinēta, savstarpēji savienota un integrēta Eiropas elektrotīkla nozīme energoneatkarības un energodrošības stiprināšanai.

11.Jauniešu Saeimas deputāti ne vien iepazinās ar komisijas darbu sēdē, bet arī izmantoja iespēju nepastarpināti iztaujāt komisijas deputātus par aktuāliem jautājumiem, tostarp deputātu pieredzi un gaitām politikā. Jaunieši novērtēja līdzdalības iespējas un rosināja popularizēt skolās un jaunatnes organizācijas Jauniešu Saeimas projektu.

Spriežot par politikas nākotni, Eiropas lietu komisijas deputāti uzsvēra pilsoniskās sabiedrības nozīmi aktīvas līdzdarbības veidošanā un aicināja jauniešus pārstāvēt savas intereses, aktīvi izmantojot iespējas, ko sniedz dalība  interešu organizācijās. 

“Jebkuram sabiedrības loceklim ir iespēja pieteikties un būt klāt Eiropas lietu komisijas sēdē.  Tas ir veids, kā labāk izprast, kā tiek veidota Eiropas Savienības politika, un šobrīd tas kļūst arvien būtiskāk,” uzsvēra Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Jauniešu Saeima ir Latvijas parlamenta projekts, kas jauniešiem dod iespēju paust un aizstāvēt savas idejas, kā arī tuvāk iepazīt deputātu ikdienu. Jaunieši piesaka savas idejas vēlēšanām, rīko kampaņu un vāc balsis idejas atbalstam. 11.Jauniešu Saeima sanāca 26.aprīlī.  Gan sēdēs, gan četrās komisijās jaunieši sprieda par izglītības, aizsardzības, veselības un Eiropas Savienības jautājumiem. Jauniešu idejas iekļautas 11.Jauniešu Saeimas deklarācijā, un parlamentārieši apņēmušies tās skatīt komisiju sēdēs.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 21.jūnijā
08:30  Eiropas lietu komisijas sēde