Z.Kalniņa-Lukaševica: Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas darbakārtībā arī turpmāk jāvirza mērķi efektīvam Ukrainas atbalstam

(07.08.2024.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre, Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica Latvijā uzņēma asamblejas viceprezidenti un Augstākās Radas deputāti Olenu Homenko (Olena Khomenko). Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Ukrainas līdzšinējā sadarbība asamblejā un turpmāk izvirzāmie mērķi, lai Ukrainu un tās iedzīvotājus sasniegtu nepieciešamais atbalsts.

“Mūsu sadarbība Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas ietvaros pēdējos gados ir bijusi intensīva un nozīmīga. Tā ir palīdzējusi efektīvi īstenot Latvijas un Ukrainas delegāciju mērķus,” sacīja Z.Kalniņa-Lukaševica. Ņemot vērā, ka pašlaik notiek gatavošanās komiteju sēdēm un asamblejas sesijai rudenī, ir būtiski izvirzīt skaidras prioritātes to darba kārtībai un sasniedzamajiem rezultātiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Asamblejas oktobra sesijā notiks pirmā jaunizveidotā parlamentārā tīkla par Ukrainas bērnu situāciju sanāksme, kuras prioritāro jautājumu lokā jau iezīmējusies Ukrainas bērnu glābšana no Krievijas okupētajām teritorijām un ģimeņu atkalapvienošanās.

Sarunā ar O.Homenko, kura ir Ukrainas Augstākas Radas Aizsardzības iepirkumu apakškomitejas priekšsēdētāja, pārrunāta arī nepieciešamība nodrošināt Ukrainai ieroču piegādi. “Ukrainai akūti ir nepieciešams finansējums un militārā palīdzība. Šobrīd tā nav pietiekama. Vienlaikus nepieciešams izmantot visus iespējamos līdzekļus, lai sauktu kara noziedzniekus pie atbildības un panāktu konfiscēto Krievijas līdzekļu nodošanu Ukrainas atjaunošanai. Svarīgi ir nenogurstoši cīnīties par Ukrainas bērnu interesēm, kuri joprojām atrodas okupētajās Ukrainas teritorijās vai ir deportēti uz Krieviju,” pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Z.Kalniņa-Lukaševica un O.Homenko apmeklēja arī Vaivaru rehabilitācijas centru, kur kopā ar Ukrainas vēstnieku Anatoliju Kucevolu (Anatolii Kutsevol) tikās ar ievainotajiem Ukrainas karavīriem, kuri ārstējas Jūrmalā. Saeimas priekšsēdētājas biedre pauž pateicību Vaivaru rehabilitācijas centra ārstiem, speciālistiem un darbiniekiem par viņu pūlēm un darbu, nodrošinot, ka karavīri saņem augstas kvalitātes medicīnisko aprūpi un rehabilitāciju.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720319350872
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 16.augustā